Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ,ΤΕΛΟΣ!

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ : ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ?
1998 – 2010


Με τις τελευταίες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Ελλησπόντου παύει να υφίσταται και ενσωματώνετε στον διευρυμένο πλέον Δήμο Κοζάνης.

Ο Δήμος Ελλησπόντου παύει να υπάρχει, αλλά το θέμα είναι αν «υπήρξε» ποτέ ?
Σε όλα αυτά τα χρόνια ένα είναι σίγουρο… πως ο Δήμος Ελλησπόντου πήγε από το κακό στο χειρότερο !!!
Όλες οι Θητείες των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών έχουν τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση σε όλο των Ελλήσποντο και σε όλα τα επίπεδα.
Σίγουρα μια κόλα χαρτί δεν είναι αρκετή για να περιγράψει και να αποτυπώσει την πραγματικότητα όσων συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια και της σημερινής κατάστασης – ακαταστασίας του Δήμου Ελλησπόντου. Θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο ολόκληρο για αυτό.
Εργασία – Περιβάλλον – Υγεία – Διοίκηση – Υποδομές – Ανάπτυξη, είναι μερικά από τα αυτονόητα που δεν συμβαίνουν στον Ελλήσποντο.
Σύμφωνα με την τελευταία τετραετία αποδεικνύετε πως ο Δήμος Ελλησπόντου έφτασε στην διάλυση του όχι εξαιτίας του Καλλικράτη, αλλά εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής του.
Μιας Δημοτικής Αρχής που έφερε μόνο τον τίτλο και τίποτα παραπάνω.
Το πολυδιαφημισμένο πολυδύναμο ιατρείο στον Τετράλοφο δεν «προχώρησε» αλλά απέκτησε ασθενοφόρο για να μείνει «στάσιμο» και αυτό.
Το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στον Άγιο Δημήτριο παραμένει κλειστό εδώ και 5 χρόνια χωρίς να προστατεύετε με αποτέλεσμα να γίνονται καταστροφές.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ρυάκιο μετά την πρόσφατη επανασπορά του, τον Μάιο του 2010, έχει παρατηθεί εντελώς, αφού δεν ποτίζετε και δεν φροντίζετε και μέσα σε 4 μήνες έχουν φανεί τα σημάδια καταστροφής του χωρίς καν να χρησιμοποιηθεί.
Η Ακρινή έχει «αποκλειστεί» από τα ορυχεία της ΔΕΗ και ο κόσμος μόνος του αγωνίζεται για το αύριο.
Το Κλείτος εδώ και χρόνια «μαζεύει» τα κομμάτια του και προσπαθεί να αναγεννηθεί.
Για το θερμοκηπιακό πάρκο στο Δρέπανο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, πόσο μάλλον να μιλήσουμε για τηλεθέρμανση.
Ο Πολύμυλος ενώ βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Εγνατίας οδού δεν έχει ανάπτυξη.
Όσο για τα υπόλοιπα χώρια δεν υπάρχει τίποτα. Ερημώνουν ολοένα και περισσότερο.
Οι εσωτερικοί δρόμοι, σε όλα τα χωριά του Δήμου, είναι ακατάλληλοι αλλά και από το ένα χωρίο στο άλλο οι δρόμοι μπορούν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά επικίνδυνοι.
Η ΔΕΗ δρα ανεξέλεγκτα σε όλα τα μέτωπα που αφορούν το Περιβάλλον και την Υγεία, ακόμα και στην κατάργηση ειδικοτήτων και στη μείωση των θέσεων εργασίας στα 8μηνα.
Κανένα ενδιαφέρον, καμία πίεση και κανένας έλεγχος από την Δημοτική Αρχή.
Ούτε και Δημοτικά Συμβούλια δεν πραγματοποιήθηκαν για σοβαρές υποθέσεις εδώ και καιρό !
Η απόλυτη ξευτίλα της Δημοτικής Αρχής και η τραγική κατάντια του Δήμου Ελλησπόντου παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες με το να μην έχουν ούτε καν χαρτί για φωτοτυπίες σε ΚΕΠ και Δημαρχείο, αλλά ούτε και πετρέλαιο με αποτέλεσμα να κλείσουν παιδικοί σταθμοί λόγο θέρμανσης και τα απορριμματοφόρα και υπηρεσιακά οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν για τις απαραίτητες υποχρεώσεις τους.
Μοναδικό έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι η ανακατασκευή του «νέου» Δημαρχείου στην Κοιλάδα, όπου είναι και το μοναδικό Δημαρχείο το οποίο εγκαινιάστηκε (2006 & 2010) δύο φορές έως τώρα για να λειτουργήσει !!



ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : ΤΡΙΤΗ 21–12–2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: