Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008


_________________________________________________

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ -ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΣ
ΚΟΥΒΡΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΡΥΑΚΙΟ
ΑΡΑΠΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ -ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ -ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ -ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ Δ.Σ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια υπάρχει εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ ...και δεν το γνωρίζω εγώ που κατοικώ εδώ και μια 5ετια στο Δρέπανο? Κάνουμε πανήγυρη δίχως να υπάρχει εκκλησία του Αγίου ?

Ανώνυμος είπε...

stin ekklisia pas?? apo oti fenete oxi giati tha ixeres ti pragmatopiithike!!!

Ανώνυμος είπε...

Το αν παω στην εκκλησια η οχι δεν μου επιτρεπεται και να λεω ψεματα οπως εσυ.Για πες μου το εξωκκλησι του Αγιου Γεωργιου με ποιο δικαιωμα ονομαστικε και Αγιου Σεραφειμ του Σαρωφ? ξερεις οτι αυτο απαγορευετε απο τους κανονες της εκκλησιας? οποτε σταματηστε την πραπληροφορηση γιατι μονο κακο κανετε

Ανώνυμος είπε...

kako kanis esi dixos na exis gnosi tou gegonotos kai me tous panigirikous eortasmous twn Agiwn kai ta panigiria genikotera... min ise gia ta "panigiria" lipon kai des tin ousia!!!

Alexandros K. Kokkinidis είπε...

Θα διευκρινίσω και θα επισημάνω πως το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου το μόνο που έκανε ήταν να αναδείξει ένα θρησκευτικό γεγονός που είχε να κάνει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και τίποτα παραπάνω !!!
Το ότι εορτάστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο άνω Δρέπανο του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης δεν έχει καμία απολύτως σημασία διότι όλες οι εκκλησίες ανεξαρτήτως σε ποιον Άγιο είναι αφιερωμένες εορτάζουν όλους τους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν τέτοιες θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως οι πανηγυρικοί εορτασμοί Αγίων, οι περιφορές Ιερών Λειψάνων, οι αγρυπνίες, οι λιτανείες, οι δεήσεις και αλλά πολλά...
Τονίζω πως εάν υπάρχει κάτι παραπάνω περάν της ορθοδοξίας και του εορτασμού του Αγίου είναι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν άλλους που δεν μας αφορούν διότι αυτό που ενδιέφερε εμάς ήταν ο εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και η παρουσία των Ιερών Λειψάνων του.
Οπότε κανένα ψέμα και καμία παραπληροφόρηση δεν υπάρχει σε ότι αφορά την δική μας αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός...
Ας μην εθελοτυφλούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

κ.Κοκκινιδη ...να μου επιτρέψετε αλλά είστε πολύ λάθος.....φυσικά σε κάθε ναό μπορούμε να εορτάζομαι τον κάθε Άγιο πραγματοποιώντας Θεια Λειτουργία ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ....είναι πέρα από κάθε κανόνα της εκκλησίας μας και το χειρότερο η μετονομασία του ναού .Ακόμη και αν χωριανός σας ιερέας κτίσει το παρεκκλήσι του Αγίου Σεραφείμ πάλι ο ναός παραμένει στο όνομα του Αγίου Γεωργίου.
τελειώνοντας απαντήστε μου
1)επιτρέπεται η μετονομασία του ναού όταν τα θυρανειξεια έχουν το όνομα ενός Αγίου?
2)περιμένω με στοιχεία να τεκμηριώσετε τα γραφόμενα σας ότι μπορεί να πραγματοποιείτε πανήγυρης χωρίς να υπάρχει ο ναός του Αγίου...
( άλλο Θεια Λειτουργία και άλλο πανήγυρης με εκδηλωσεις κ.Κοκκινιδη )

3)υπάρχει ναός του Αγίου Σεραφείμ η έστω παρεκκλήσι στο Δρέπανο? δεν θέλω απάντηση ότι θα γίνει ..τώρα υπάρχει?
4)έχετε πληροφορηθεί την αντίδραση του μητροπολιτη?εντος της εβδομάδος ο ιερέας καλείτε σε απολογία
δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω ,,,,,

Alexandros K. Kokkinidis είπε...

Καταρχήν δεν έχω να απαντήσω, ούτε να απολογηθώ για τίποτα και ειδικότερα σε θέματα που δεν είναι υπο την ευθύνη μου...
(Την έχεις πάρει από ότι φαίνεται όλη εσύ κατα αποκλειστικότητα).
1)Μετονομασία θα χρειαστεί να κανείς σίγουρα εσύ από ανώνυμος (αν το κάνεις ποτέ) και τότε να μας πεις αν επιτρεπεται να αλλάζεις το όνομα που σου δίδεται κατά το Ιερό Μυστήριο της Βάπτισης και γιατί να το κάνεις αυτό οτάν είσαι εσύ ο σωστός και εμείς οι λάθος?.
2)Πόλυ περισσότερο δε, δεν θα απαντήσω σε κάποιον ο οποιος κρύβεται πισω από την ανωνυμία παίζοντας τον κριτή και τον εισαγγελέα φορώντας την μάσκα του ανώνυμου και θέτοντας αριθμητικός την γνώση της εμπεριστατομένης άγνοιας σου... (ξέρεις που είναι η αλήθεια κατά κανόνα)
3)Δεν με απασχολούν οι αντιδράσεις κανενός "κύριε" ανώνυμε... συνέχισε να εθελοτυφλείς... και μην επεκτείνεις τις πληροφορίες παραπληροφόρησης σου.
4)Ο ναός είναι του Αγίου Γεωργίου όπου εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και έγινε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων του. (τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσένα που φαίνεται ότι είσαι ειδικός στα επώνυμα και ανώνυμα πανηγύρια).
Δεν θα επεκταθώ παραπάνω εν Χριστό αδελφε ανώνυμε... και συγχώρεσε με εάν σε έχω φέρει με οποιοδήποτε τρόπο σε δύσκολη θέση...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει λογος να ζητας συγχωρεση ..απλως με την απαντησι σου ....απαντησες στα ερωτηματα μου

σε ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

τι να πω κ.κοκκινιδη πρεπει να εισαι απο αλλο πλανητη,η πολλη ψωνιο...
για πες μας λιγο της γνωσης εχεις πανω στα θρησκευτικα??εχεις τελειωσει καμια ανωτατη σχολη???
οπως επισης να φανταστω εχεις τελειωση ενα λυκειο και μας το πεζεις μητροπολιτης ελλησποντου??

Κουβρακίδης Νικόλαος είπε...

Πανήγυρη τελείται στον Ναό που φέρει το όνομα του Αγίου,τελείται όμως και σε αυτόν που έχει λείψανα κάποιου Αγίου.Φυσικά κάθε ενέργεια περί απόκτησης λειψάνων ή έκτάκτων πανηγυρεων ή δημιουργίας παρεκκλησίου κτλ πρέπει να είναι εις γνώσιν του Μητροπολίτου και με την ευλογία του.