Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΟ.ΣΥ.Ν

Από το Μάρτιο του 2008, κάθε Δήμος της Ελλάδας έχει το δικό του ΤΟ.ΣΥ.Ν.
Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων είναι νεοσύστατος θεσμός με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εσωτερικών και ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Νέας γενιάς. Όλοι οι νέοι 15-28 ετών με μια εγγραφή στο μητρώο νέων του Δήμου τους, έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Τα ΤΟ.ΣΥ.Ν έχουν ήδη χαρακτηρισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μια πρωτοποριακή και σύγχρονη νομοθετική πρωτοβουλία.
Ο θεσμός αυτός αποτελεί μία πολύ σημαντική προσπάθεια για την πιο ολοκληρωμένη, πιο μαζική, πιο άμεση, πιο αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στα κοινά. επενδύουν πολύ σε αυτήν την προσπάθεια. γιατί ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο μία μεγάλη ανάγκη: την ανάγκη να δοθούν δυνατότητες ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά του τόπου μας. Γιατί αν δούμε τα πράγματα πέρα από κομματικές αντιλήψεις, η πραγματικότητα είναι ότι το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κινείται ως επί το πλείστον στις παρυφές του πολιτικού συστήματος. Δεν έχει τη δυνατότητα Και το κίνητρο να μπει στο κέντρο και να ορθώσει το ανάστημα και τη φωνή του. Έφθασε η ώρα, λοιπόν, η φωνή της νεολαίας της πατρίδας μας να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα. Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όλοι μαζί οι νέοι, χωρίς κόμματα και παρατάξεις, μιλώντας τη δική μας γλώσσα, τώρα μπορούμε να προτείνουμε λύσεις για τα δικά μας προβλήματα και να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Για παράδειγμα:
1. Να πούμε τη γνώμη μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
2. Να βοηθήσουμε οργανωμένα τις δημοτικές αρχές σε όποια προσπάθεια κάνουν και μας αφορά. Με τις ιδέες μας, την όρεξή μας και τη δουλειά μας.
3. Μαζί με άλλους φορείς να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το καλό ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
4. Να παρακολουθούμε θέματα, όπως από μικρά καθημερινά προβλήματα στις γειτονιές μας, ως προγράμματα της Ε.Ε για τους νέους που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν.

ΜΑΡΙΑ Σ. ΘΑΛΑΛΑΙΟΥ
25 ΕΤΩΝ - Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 16-07-09

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ( 2 )

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΟ.ΣΥ.Ν

--------------------------------------------------------------------------------------------------
TOGETHER WE CAN

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΕΓΙΝΕ.

«ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…» (J.M.)

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ.
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
(πχ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΑΙΑΝΗΣ κ.α), ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ.
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΓΟΝΙΜΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

……..Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ………

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΕΡΓΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΚΟΙΛΑΔΑ 21/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: