Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΤΟΣΥΝ Κ' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΗ / 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 26–11–09

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26–11–09 η 2η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου και του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου παρουσία και του τομεάρχη του ΑΗΣ.
Ο Διευθυντής ενημερώνοντας για την συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής της ΔΕΗ, ωστόσο καμία μείωση θέσεων δεν θα υπάρξει στις οχτάμηνες συμβάσεις και πως θα επανέλθουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στην τελευταία προκήρυξη.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Διευθυντής έκανε πράξη την Δέσμευση του από την συνάντηση της 20ης Νοεμβρίου, εφόσον βέβαια όλα εξελιχθούν σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί στις συναντήσεις.
Ο Διευθυντής παράλληλα δήλωσε την διάθεση του για διαρκή επικοινωνία και επαφή με το Συμβούλιο Νέων και το Σύλλογο Ανέργων, έτσι ώστε με συνεχή διάλογο να υπάρξει συνεργασία που θα έχει στόχο την λύση προβλημάτων και
των δυο πλευρών.

Όλα τα παραπάνω καταθέτονται με πλήρη επιφύλαξη, διότι στο παρελθόν ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα της ΔΕΗ αλλά και εκάστοτε κυβερνητικοί παράγοντες, έχουν αθετήσει Λόγια, Υποσχέσεις, Δεσμεύσεις & Υπογραφές.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για όλα όσα συμβαίνουν στις κοινωνίες που ζουν γύρω από τον ΑΗΣ και δεν θα επιτρέψουν καμία απολύτως μείωση θέσεων ή κατάργηση ειδικοτήτων στις οχτάμηνες συμβάσεις, δηλώνοντας πως αυτό είναι το ελάχιστο που τους αποδίδεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει λύση και το ερώτημα που τελικά φαίνεται να τίθεται και να μην έχει απάντηση είναι το ποιος φταίει? Οι κάτοικοι? Η ΔΕΗ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς? Σίγουρα όχι πάντως οι τοπικές κοινωνίες που αγωνίζονται να επιβιώσουν ζητώντας τα αυτονόητα δικαιώματα τους.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Μαυροπήγη με τις συλλήψεις κατοίκων που εμποδίζουν την «δράση» και τις ενέργειες της ΔΕΗ συλλαμβάνοντας ταυτόχρονα και αυτούς που τις εκτελούν.

Υ.Γ. : Η Εντοπιότητα είναι προνόμιο και δικαίωμα που μπορούν όλοι να αποκτήσουν.Μοναδικό κριτήριο να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών από την ΔΕΗ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 26–11–09

Δεν υπάρχουν σχόλια: