Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ !! 27-11-2008

ΘΕΜΑ :Περί εκτέλεσης του έργου «Ανακατασκευής του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ελλήσποντου» χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους.
(Το παραπάνω θέμα ήταν ένα από τα κυριότερα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελλησπόντου την Τετάρτη 19-11-2008.)
Σύμφωνα με την μελέτη για την ανακατασκευή του νέου Δημαρχείου το κόστος της δαπάνης είναι το πόσο των 700.000 Ευρώ όσο δηλαδή στοίχισε η αρχική του κατασκευή.

Δεν ψηφίσθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Η μελέτη προβλέπει το γκρέμισμα όλων των χώρων εντός του κτιρίου μέχρι και την αλλαγή της οροφής, με λίγα λόγια από το Νέο Δημαρχείο θα παραμείνουν μόνο οι τέσσερις πλευρές – τοίχοι.
Με ελάχιστο κόστος πραγματοποιούνται οι όποιες αλλαγές χρειάζονται για την στέγαση των γραφείων και διορθώνονται και οι όποιες κακοτεχνίες και επικινδυνότητες υπάρχουν.
Αλίμονο εάν κάθε φορά που αλλάζει η Δημοτική Αρχή να γκρεμίζει και να φτιάχνει ένα δικό της Δημαρχείο και ας αφήσουμε τα μέγαρα και να δούμε της πραγματικές ανάγκες που έχει ο Δήμος και οι κάτοικοι του.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου ως θεσμός και με την ιδιότητα της συμμετοχής σαν παρουσία και της κατάθεσης προτάσεων και όχι στην συμμετοχή για την λήψη αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια υποστηρίζει ότι : αν η Δημοτική Αρχή μπορεί να βρει και να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό για ένα Δημαρχείο που ήδη υπάρχει και το οποίο παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε μόλις πριν δυο χρόνια και είναι άξιο απορίας ο λόγος που δεν λειτούργησε μέχρι τώρα, γιατί δεν διαθέτει αυτό το ποσό η ένα ανάλογο ποσό για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του Γυμναστηρίου στο Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου.
Το συγκεκριμένο έργο επίσης εδώ και δυο χρόνια παραμένει στην ίδια κατάσταση και αβέβαιο το τι τελικά είναι η θα γίνει.
Προτείνουμε μαζί με το Γυμναστήριο - Μπάσκετ στον χώρο γύρω από αυτό να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό Στάδιο αντάξιο του Δήμου Ελλησπόντου με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που θα είναι λειτουργικό, προσφέροντας σε όλους τους Νέους και όλων των ηλικιών Αθλητισμό με όλη την έννοια της σημασίας της λέξεως.
Θα μπορούσαν τα λεφτά αυτά να διατεθούν επίσης στον τομέα της Υγείας στο πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο Πολυιατρείο στο Δ.Δ. Τετραλόφου και επιτέλους να λειτουργήσει «από ιδίους πόρους έστω» έως ότου επιτευχθούν οι διαδικασίες υλοποιήσεις και οι υποσχέσεις τρίτων για την λειτουργία του.
Δεν μπορούμε όμως τελικά να δίνουμε τόσα λεφτά για κάτι που δεν χρειάζεται και από την άλλη οι υπάλληλοι συμβασιούχοι και μη, που εργάστηκαν ή εργάζονται στο Δήμο, Νέοι επί το πλείστων να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και παρά πολλούς μήνες.
Αφού μπορούμε από μόνοι μας ως Δήμος να βρούμε και να διαθέσουμε ένα τέτοιο τεράστιο ποσό για να ξανακάνουμε ένα Δημαρχείο που ήδη υπάρχει, μπορούμε από μόνοι μας να πραγματοποιήσουμε όλα τα παραπάνω και στην συνέχεια να διεκδικούμε και από τρίτους αυτά που δικαιουμαστε (Δ.Ε.Η. – ΝΟΜΑΡΧΙΑ–ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ–ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ–ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ–ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)
Ας αποδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο και έργο του Δήμου στην υπηρεσία του πολίτη και για το καλό του τόπου.
Αυτή είναι και αληθινή έννοια του Δήμου και ο πραγματικός ρόλος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου ως Αυτοδιοίκηση.


Φωτογραφίες

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 27-11-2008 /ΑΡ.ΠΡΩΤ. 29

ΓΙΑ ΤΟ Τ.Σ. ΝΕΩN
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΝΙΔΗΣ Δ. ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
& ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΤΕΝΤΣΟΓΛΙΔΗΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ..