Τρίτη 31 Μαΐου 2011

“Αγανακτισμένοι πολίτες - Εργαζόμενοι “

 “Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος” – Συλλαλητήριο ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ  (25–05–2011)

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης μαζί με το σωματείο "Σπάρτακος" στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ στην Αθήνα.

Οι "Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος" μαζί με φορείς, σωματεία, συλλόγους και πολίτες ξεπέρασαν τους 50000!
Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αγανάκτησης πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη συμμετοχή και  απήχηση!
Όλοι μαζί και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ξεχωριστά και ανεξαρτήτως κοινωνικών τάξεων, ομάδων και παρατάξεων με κοινό όμως σκοπό και στόχο, διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι για την εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και για την κατάντια και την κατρακύλα της χώρας.
Δείχνοντας έτσι την αντίθεση και την δυσαρέσκεια τους για την κοινωνική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα για το πολιτικό σύστημα.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη, σε φάση λίγο πριν από το ξεπούλημα της και με την κυβέρνηση να συνεχίζει να οδηγεί την χώρα στο αδιέξοδο και χωρίς επιστροφή, επιμένοντας και επιχειρώντας να ξεπουλήσει την πιο βιώσιμη και θεμελιώδη επιχείρηση της Ελλάδος.
Μια κίνηση που θα είναι η αρχή του ξεπουλήματος και για άλλους υγιείς κρατικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις όπως ο ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλους, που στην ουσία αποτελούν πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει μια από τα ίδια με τον δικό της τρόπο και τα υπόλοιπα κόμματα και λοιπά «αποκόμματα» να προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις και κάποια από αυτά να σκαρφαλώσουν στην εξουσία ως «δεκανίκια».
Η ΔΕΗ προσφέρει φθηνό κοινωνικό αγαθό για όλους που θα γίνει προϊόν εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης κερδοσκόπων επιχειρηματιών εις βάρος όλης της κοινωνίας. Οι συνέπειες και οι επιπτώσεις για τις περιοχές μας και για όλη την Ελλάδα θα είναι μόνο αρνητικές και ολέθριες σε όλα τα επίπεδα : εργασιακά, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης μαζί με τον Σπάρτακο συμμετείχε και τον Ιούνιο του 2010 στην Αθήνα σε παρόμοιο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ, αλλά και στην Θεσσαλονίκη στην Διεθνής Έκθεση τον Σεπτέμβριο του 2010 στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ –ΕΔΟΘ, εκφράζοντας την αντίθεση του για την κατάσταση στα εργασιακά και την οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα Δηλώνουμε καμία συναίνεση για πώληση η άλλο τρόπο παραχώρησης της ΔΕΗ.
Η πώληση της ΔΕΗ θα βυθίσει την Δυτική Μακεδονία και την Ελλάδα στο σκοτάδι !!!

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  30–05–2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια: