Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκοιμήθη ο πρώην Μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010.
Μόνο σεβασμός και τιμή μπορεί και θα πρέπει να αποδοθεί από φίλους αλλά και από εχθρούς ακόμα προς το πρόσωπο του.
Γεγονός το οποίο αποδείχτηκε με το πλήθος κόσμου από πολλά μέρη της Ελλάδας που παραβρέθηκαν

για να τον τιμήσουν από την ημέρα του θανάτου του έως και την ημέρα της ταφής του αλλά και όλες τις ημέρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο.
Μια Ισχυρή προσωπικότητα από τον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ξεπέρασε ακόμα και τα σύνορα της κυριαρχώντας για έναν ολόκληρο αιώνα.
Αγωνίστηκε υπηρετώντας το λόγο και το έργο του Κυρίου Ιησού Χριστού και την Ελλάδα, τηρώντας πιστά το Ευαγγέλιο και υπερασπίζοντας την Ορθοδοξία, την Πίστη, το Ήθος, την Ιστορία, την Παράδοση, την Πατρίδα και την Μακεδονία.
Σύμφωνα με δικά του λόγια και γραπτά δεν θα έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του από το υπηρετεί πιστά το Ευαγγέλιο.
Με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο, πίστη και ψυχή και ενώ καταγόταν από το νησί της Πάρου, αγωνίστηκε και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, σαν να ήταν και ο ίδιος Μακεδόνας.
Πλούσιο το έργο του για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας.
Οι λεπτομέρειες για την ζωή του και για το πλούσιο και παραγωγικό έργο του και η προσφορά του σε όλα τα παραπάνω αλλά και για τον κόσμο και την κοινωνία, έχουν καταγράφει και όπως άλλωστε αξίζει σε αυτούς τους «Άγιους» ανθρώπους, ο ίδιος έχει περάσει στην Ιστορία και την Αιωνιότητα.


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/ΤΟΜΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ:09-09-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: