Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΙΜΑ«ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ Καλύβια Αττικής – Αθήνα: 4/5-6-2010
Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010,η ΑΝΙΜΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας και το Δήμο Καλυβίων Θορικού, πραγματοποιεί εθνική συνάντηση με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα καθώς και εμπειρογνωμόνων στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιοποικιλότητας.
Η θεματική της συνάντησης εργασίας εστιάζεται στη διερεύνηση της δυνατότητας συνύπαρξης των δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής με τις δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας.
Κεντρικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία της άγριας ζωής, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ : ΒΙΟΠΙΚΟΙΛΟΤΗΤΑ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ΑΝΙΜΑ, o Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής από το 2005 και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των πιο σοβαρών πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα.
Η βασική ιδρυτική ομάδα στελεχώνεται από άτομα με πολυετή εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περίθαλψης άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Η κεντρική ομάδα πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ.
Η ΑΝΙΜΑ ασχολείται με την υλοποίηση δράσεων έρευνας και διαχείρισης οικοσυστημάτων, περίθαλψης άγριων ζώων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 02-07-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: