Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ


ΔΕΗ : Με τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην «καρδιά» του Δήμου Ελλησπόντου,ο Δήμος Ελλησπόντου θα έπρεπε να είναι πρότυπο Ανάπτυξης για άλλους Δήμους.
Η τηλεθέρμανση Δρεπάνου θα έπρεπε να μπει σε προγραμματισμό υλοποίησης αρχικά και στην συνέχεια να προχωρήσει και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ελλησπόντου.Το Θερμοκηπιακό Πάρκο στο Δρέπανο να «ξεπαγώσει» για να δούμε τα αποτελέσματα.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ : Λόγο της διέλευσης της Εγνατίας οδού δια μέσου του Δήμου Ελλησπόντου, με δυο κόμβους εισόδου-εξόδου σε Δρέπανο – Πολύμυλο, ο Δήμος Ελλησπόντου μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο ανάπτυξης και επικοινωνίας από μόνος
του σε διάφορους τομείς όπως η γεωργία και η ενέργεια.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ–ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑ
ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ.
Μείωση ρύπων με παράλληλη καύση βιομάζας στα ΑΗΣ της ΔΕΗ.
Είτε υπάρχει η πιθανότητα κατάργησης του λιγνίτη είτε όχι, μια λύση για την λειτουργία των ΑΗΣ θα ήταν η λειτουργία τους με καύση βιομάζας.
Ένα προϊόν που θα καλλιεργείται από όλους τους αγρότες στο σύνολο του Νομού Κοζάνης και όχι μόνο, εξασφαλίζοντας έτσι την ποσότητα βιομάζας για τις ανάγκες της λειτουργίας των ΑΗΣ της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και για άλλες χρήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθεί η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων από υπερπαραγωγές, παραμένοντας στην παραγωγή μόνο φημισμένων τοπικών προϊόντων όπως π.χ. ο κρόκος η πατάτα Πολυμύλου και παρόμοιων και ορισμένων αναγκαίων.
Έτσι και η καταγραφή του αγροτικού κτηματολογίου και του μητρώου αγροτών για πολλές περιοχές θα είναι πιο εύκολη.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΥΔΕΠ.
1Η : Δημιουργία χώρου αποθήκευσης βιομάζας την οποία θα χρησιμοποιούν σε πρώτη φάση τα ΑΗΣ της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας έτσι την κατανάλωση του προϊόντος,
με αποτέλεσμα έκτος από την προστασία του Περιβάλλοντος και την τόνωση του αγροτικού τομέα σε όλη την Δυτική Μακεδονία.
2Η : Δημιουργία εξειδικευμένου Σταθμού Ανακυκλώσιμων υλικών για την Δυτική Μακεδονία με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ο Δήμος Ελλησπόντου παίρνοντας από μόνος του πρωτοβουλίες θα έπρεπε να βάλει τις βάσεις δημιουργώντας Αιολικά Πάρκα και Ηλιακά Πάρκα.

Έτσι δημιουργούμε προϋποθέσεις και προοπτικές για την Μεταλιγνιτική Εποχή και για την Πράσινη Ανάπτυξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 07–06–2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: