Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

KYΔΕΠ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ : Αίτημα της Εταιρίας RAFAE MALL Α.Ε. για την εκμίσθωση Δημοτικής κοινόχρηστη έκτασης 28,110 τ.μ. στην θέση ΚΥΔΕΠ στο Δ.Δ. Δρεπάνου χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι ακριβώς η χρήση της.
Το παραπάνω θέμα ήταν το πρώτο της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελλησπόντου την Τετάρτη 19 – 11 – 2008.
Δεν ψηφίσθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν η εξής : « Εάν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει πως και που θα εκμισθώσει την κοινόχρηστη έκταση θα πρέπει να γνωρίζει ποια ακριβώς θα είναι η χρήση της και με κάθε λεπτομέρεια. Το καλύτερο θα ήταν να καταφέρει να πάρει στην κατοχή του ο Δήμος Ελλησπόντου και το κτίριο της ΚΥΔΕΠ και να το διαχειρισθεί.
Αν όμως θέλουμε να μιλάμε για μέλλον, για ανάπτυξη, για Νέους τότε μια καλή και διαχρονική χρήση της συγκεκριμένης έκτασης και του κτιρίου της ΚΥΔΕΠ θα ήταν να γίνει ένας χώρος αποθήκευσης βιομάζας.
Το συγκεκριμένο προϊόν χρειάζεται ειδικούς χώρους αποθήκευσης και συντήρησης.Η παραγωγή βιομάζας η οποία θα προέλθει από την καλλιέργεια που θα κάνουν οι αγρότες του Δήμου Ελλησπόντου θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση του αγροτικού τομέα της περιοχής
Μια άλλη εναλλακτική χρήση της συγκεκριμένης έκτασης και της ΚΥΔΕΠ θα μπορούσε να ήταν η δημιουργία ενός σταθμού ανακυκλώσιμων υλικών αξιοποιώντας τις συζητήσεις για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών σε όλους τους Δήμους και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (διαδυμα).
Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν εξειδικευμένες μελέτες και οι κατάλληλες επιστημονικές ενημερώσεις για την προώθηση τέτοιων σχεδιασμών, στόχος των οποίων θα είναι η ανάπτυξη του Δήμου Ελλησπόντου πρωτοστατώντας για τα δεδομένα και σύμφωνα με τις ανάγκες των εξελίξεων του σήμερα και του αύριο.
και θα δώσει μια διέξοδο στα προβλήματα τους (μη ανταγωνίσιμα προϊόντα λόγω Δ.Ε.Η., κορεσμένη αγορά από τα υπάρχοντα). Η αγορά και η κατανάλωση του θα γίνετε από τα Α.Η.Σ. της περιοχής. Ήδη έχουν γίνει δοκιμές με επιτυχία μικτής καύσης ποσοστού βιομάζας και λιγνίτη στο Α.Η.Σ. Καρδιάς.».

Ακουστέ την πρόταση όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον Πρόεδρο των Νέων Κοκκινιδη Αλέξανδρο.Πατήστε play >

ΓΙΑ ΤΟ Τ.Σ. ΝΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΝΙΔΗΣ Δ. ΚΩΝ/ΝΟΣ < (ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ-ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ)
Ο ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
& ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΤΕΝΤΣΟΓΛΙΔΗΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ->(ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΒΙΟΜΑΖA )

Δεν υπάρχουν σχόλια: