Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Το δικό της βοηθητικό αμαξίδιο απέκτησε η Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου στον Ελλήσποντο Κοζάνης

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2015, ημέρα που τοποθετήθηκε ο Ειδικός Κάδος για την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Μέσα σε αυτά τα πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν παραδοθεί με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης ένας τεράστιος αριθμός καπακιών στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια τους αυτή, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την Δράση «Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια βοηθάμε έναν συνάνθρωπο μας με αναπηρία - Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς», ενισχύοντας έτσι απλά με αυτό τον εύκολο τρόπο τις δράσεις και το έργο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία.

Έτσι έπειτα από μια πρόταση - ιδέα, ενός από τους εθελοντές που βοηθούν στην συσκευασία των καπακιών κάθε φορά που ο κάδος ξεχυλίζει από καπάκια, του ακούραστου "βοηθού" μας Ιωάννη Περισανίδη, του γνωστού σε όλους ΜπαρμπαΓιάννη νεοκόρου της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, κατατέθηκε αίτημα στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, για την απόκτηση ενός βοηθητικού αμαξιδίου για τις ανάγκες του χωριού.

Ανάγκες οι οποίες ευχόμαστε να μην υπάρχουν και να μην υπάρξουν για κανέναν και ποτέ φυσικά !!!

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και έτσι το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2020 έγινε η παράδοση παραλαβή του βοηθητικού αμαξιδίου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη Μίγγο στον Αλέξανδρο Κοκκινίδη εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, όπου με την σειρά του το παρέδωσε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη.

Το αμαξίδιο βρίσκεται στα γραφεία της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου και όπως προαναφέρθηκε ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι αχρείαστο !!!

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν η ευαισθησία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου δεν γινόταν πράξη και που φυσικά ξεπέρασε κάθε όριο, στηρίζοντας αυτήν την δράση.

Μια πράξη όπου πέρα από την προσφορά στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την συγκεκριμένη δράση, έχει να κάνει τόσο με την ευαισθησία και την κουλτούρα, όσο και με την Στάση Ζωής και αλληλεγγύης των κατοίκων του χωριού σε κάθε δράση προσφοράς και βοήθειας που θα τους ζητηθεί.

Η ευαισθησία και η δράση βέβαια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και με την σιγουριά ότι η πράξη αυτή επεκτείνεται πέρα από την συγκεκριμένη δράση, αλλά και σε κάθε μορφή ανάγκης που εμφανίζεται σε αυτούς τους δύκολους καιρούς δοκιμασίας που αντιμετωπίζουμε από πολλές πλευρές.

Ενημερωτικά αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη δράση συνέπεσε και ενισχύθηκε την περίοδο της εμφάνισης του δηλητηριώδες εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο (και όχι μόνο) νερό στον Ελλήσποντο, κάτι που από την μία σηματοδότησε την έναρξη της δράσης αυτής για την συγκέντρωση καπακιών, αφήνοντας όμως από την άλλη ακόμα και σήμερα τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται από την ΔΕΥΑΚ στους λογαριασμούς για αυτό το θανατηφόρο νερό που κατανάλωσαν εν αγνοία τους !!!

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους αυτούς τους ανθρώπους που στήριξαν και στηρίζουν την συγκέντρωση καπακιών στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου και οι οποίοι δεν ήταν κάτοικοι του χωριού, αλλά συμμετείχαν και συμμετέχουν σε αυτή την δράση προσφοράς και αλληλεγγύης.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του και τον πρόεδρο Μιχάλη Μίγγο, για την ανταπόκριση τους στο αίτημα μας και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, που τους αξίζει και τους το ευχόμαστε, δηλώνοντας τους την συμμετοχή και την συμβολή μας όπου μας το ζητήσουν.

Σημείωση : Στην φωτογραφία μαζί με τον ΜπαρμπαΓιάννη ο επί τρεις τετραετίες –δώδεκα συνεχόμενα χρόνια– πρόεδρος του χωριού την περίοδο 1982 – 1994, Παναγιώτης Αχιλ. Κοκκινίδης.

08-10-2020

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: