Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νέα Επιστολή – Υπόμνημα – Προτάσεις – Επισημάνσεις



Νέα Επιστολή – Υπόμνημα – Προτάσεις – Επισημάνσεις                    (Σελίδες 12)

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων –
Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης

Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης

ΚΟΖΑΝΗ
Δευτέρα 22 – 07 – 2014
(Πρώτη Επιστολή : Πέμπτη 22 – 05 – 2014)
ΠΡΟΣ : Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΗ κύριο Αρθούρο Ζερβό

Κύριε Πρόεδρε,


έπειτα από την Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 04 Απριλίου 2014 από την Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων κυρία Κουμιώτου και της Τομεάρχη Μόνιμης Ομάδας κυρία Λίμουρα Γλυκερία στα γραφεία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Διευθυντή του ΑΗΣ κύριο Αποστολίδη Νικόλαο και των :
  Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου – Υψηλάντη Τσανακτσίδης Ευστάθιος,
  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης,
  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πολυμύλου Ανδρέας Τσαντεκίδης,
  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καπνοχωρίου Ηρακλής Μισαηλίδης,
  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας Κώστας Τσαουσίδης,
  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αυγής Χρήστος Παπαδημητρίου,
  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου Γιώργος Τσανακτσίδης
  Πρόεδρος Τοπικού Συμβούλιου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Κοκκινίδης Αλέξανδρος,
  Πρόεδρος Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ηλίας Τεντζογλίδης,
• Το Προεδρείο του νέου Σωματείου Εργατουπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης
  Πρώην Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Αθανάσιος Τολιόπουλος, καθώς και εργαζομένων στον Σταθμό, για τα γνωστά εργασιακά θέματα που αφορούν :

Ø τις 8μηνες Συμβάσεις Εργασίας
Ø την μισθοδοσία των εργαζομένων
Ø τις προκηρύξεις των 8μηνων
Ø τις ειδικότητες
Ø τα κριτήρια πρόσληψης
Ø την αύξηση των θέσεων εργασίας στα 8μηνα

καθώς επίσης και άλλων σοβαρών ζητημάτων.

·        (Με εξαίρεση τους Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ρυακίου και Πολυμύλου όλοι οι Πρόεδροι των υπόλοιπων Κοινοτήτων έχουν επανεκλεγεί). 

Στην παραπάνω Σύσκεψη οι Εκπρόσωποι σας μας πληροφόρησαν για τις επικείμενες αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στα κριτήρια στις επόμενες προσλήψεις των 8μηνων Συμβάσεων Εργασίας Έκτακτου Προσωπικού.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην ειδικότητα των 203 ΔΕ Μηχανοτεχνίτες και το κριτήριο της Γ΄ και Δ΄ Επικουρίας, όπου οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται απασχολούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε διάφορα πόστα στον ΑΗΣ δίνοντας την δυνατότητα όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργεί το εργοστάσιο, να καλύπτει τις ανάγκες του παράγοντας ηλεκτρικό ρεύμα για όλους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών αυτών θα είναι να στερηθούν οι Τοπικές Κοινωνίες και η περιοχή μας και άλλες μειώσεις θέσεων εργασίας!

Η κατάργηση αυτή της Γ΄ Επικουρίας θα είναι ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα απέναντι στην πολύπαθη περιοχή μας, των Νέων της, των κατοίκων της και των εργαζομένων, αλλά θα είναι και ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για την Επιχείρηση γιατί θα στερηθεί την τεχνογνωσία και την Εμπειρία των εργαζομένων που απασχολούνταν στην ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε Πρόεδρε, όλα αυτά τα χρόνια από όλους τους 8μηνίτες, αλλά και από τους συγκεκριμένους που περνάνε με την συγκεκριμένη Γ΄ και Δ΄ Επικουρία και αποτελούν το 40 % τουλάχιστον από το σύνολο των θέσεων με 8μηνες Συμβάσεις, οι εργασίες που πραγματοποιούνταν έχουν να κάνουν με την διακίνηση τέφρας και λιγνίτη και των λοιπών συνεργείων συντηρήσεων και δεν ζητήθηκε καμία φορά να βολευτούν στα γραφεία.

Έτσι λοιπόν αυτοί που πια δεν θα μπορούν να εργαστούν, απασχολούνταν στον ΑΗΣ για 10 και πλέον χρόνια ως Βοηθοί Εφαρμοστές, Βοηθοί Φόρτωσης Λιγνίτη, Βοηθοί Λιπαντές, Βοηθοί Πυροσβεστίου, Συνεργείο Διαφυγών, Συνεργείο Τέφρας, Συνεργείο Λιγνίτη και άλλα Καίρια Πόστα, αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία που είναι απαραίτητα και επιτακτικής ανάγκης για την λειτουργία του Σταθμού.

Αυτά τα Πόστα δίδονται σε μία νύχτα στους Εργολάβους με τα γνωστά προβλήματα και αποτελέσματα (Δουλεμπόριο, Απλήρωτοι Εργαζόμενοι, Μη Καταβολή Υπερωριών – Δώρων – Σαββατοκύριακων – Επιδομάτων, Αναμφίβολη Ποιότητα Εργασίας, Μη Τήρηση και Έλεγχος Κανόνων Ασφαλείας, Απώλεια Τεχνογνωσίας, Απώλεια Εργασιακής Εμπειρίας, Εργαζόμενοι χωρίς Εξειδίκευση και ένα σωρό από επικίνδυνες και αμφιβόλου λειτουργικές εφαρμόσιμες καταστάσεις).

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όλοι γνωρίζουμε όπως και εσείς την τεράστια έλλειψη προσωπικού, Μόνιμου αλλά και Έκτακτου και την σημασία της Τεχνογνωσία και Εμπειρίας για την αποφυγή Ατυχημάτων και άλλων παρόμοιων προβλημάτων που πολλές φορές κοστίζουν και ανθρώπινες ζωές.

Πέρα από το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή και που μαστίζει όλους, πέρα από την μεγάλη Μόλυνση του Περιβάλλοντος και το πρόβλημα της τέφρας.
Όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι ζουν σε έναν τόπο κρανίου γης και σε άθλιες συνθήκες, αντικρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια φουγάρα, ορυχεία, ταινιόδρομους, σκόνη, κάρβουνο, τέφρα, βουνά απόθεσης.

Με μολυσμένο το οξυγόνο και τον καθαρό αέρα, με το να εξαφανίζονται τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης και να καταστρέφονται οι πηγές και ο υδροφόρος ορίζοντας.
Με την αγοραστική αξία των προϊόντων τους και των οικοπέδων στα χωριά αυτά να είναι απαξιωμένη και υποβαθμισμένη στο ελάχιστο και με ένα συνεχόμενο βουητό να αντηχεί και ειδικότερα τις νύχτες να ακούγεται σαν από ταινία τρόμου.

Και το ΤΡΑΓΙΚΌΤΕΡΟ βιώνοντας θανάτους από καρκίνο, καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά, αναπνευστικά προβλήματα, δερματολογικές παθήσεις και όλα αυτά ακόμα και σε μικρά παιδιά και βρέφη, χωρίς διακρίσεις σε ηλικίες.
Ταυτόχρονα  να βιώνουν εκτός από έναν ακόμη ξεριζωμό σκορπίζοντας χωριά και οικογένειες στα 4 σημεία του ορίζοντα, αλλά και έναν ακόμη καταναγκαστικό ψυχολογικό ξεριζωμό.

Επίσης στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ο ταινιόδρομος τέφρας και συγκεκριμένα στον Α9, αυτό που συμβαίνει μόνο με έγκλημα μπορεί να περιγραφεί.
Όπως επίσης και στον ταινιόδρομο λιγνίτη στον Κ1 όπου με μια απλή διαβροχή και πιο υπεύθυνο έλεγχο δεν θα μαύριζαν τα πάντα κάθε λίγο.

Σε όλα αυτά προστέθηκε τώρα και το πρόβλημα με το θανατηφόρο εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό που πίναμε και κάναμε χρήση όλα αυτά τα χρόνια είτε ως κάτοικοι της γύρω περιοχής, είτε ως εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, κάτι για το οποίο η ΔΕΗ και ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου γνώριζαν εδώ και 7 τουλάχιστον χρόνια.
Ένα σοβαρό Ζήτημα το οποίοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αναμένοντας τις εξελίξεις και από τις Δικαστικές Αρχές όπου έχει προωθηθεί.

Σε όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει νομιμότητα και ευθύνες ή μήπως όπου σας συμφέρει τις βλέπετε, όπου σας συμφέρει τις παραβλέπετε και όπου σας συμφέρει δεν τις βλέπετε ή τις παραμερίζεται και τις ξεχνάτε, ακόμα και εθελοτυφλείτε όλοι η ιεραρχία της Επιχείρησης ;

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται τώρα και αυτή η ξαφνική κατάργηση της Γ΄ Επικουρίας για δήθεν λόγους ευθύνης και νομιμότητας.
Άλλοθι για αυτές τις αλλαγές είναι η δήθεν ευθύνη ότι τα πτυχία των εργαζομένων, που εδώ και 20 και πλέον χρόνια καταθέτουν και προσλαμβάνονται από την Επιχείρηση και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν είναι σύννομα με την εργασία τους !

Όπως γνωρίζεται το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει ως αναφαίρετο Δικαίωμα στην Εργασία αλλά και την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Υγείας.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πλήρη αδιαφορία προς τους κατοίκους των Τοπικών Κοινωνιών που ζουν σε απόσταση αναπνοής από όλες τις δραστηριότητες τις ΔΕΗ, η οποία πλήττει το κύρος της Επιχείρησης την οποία εσείς Διοικείται και για την οποία είστε Υπεύθυνος για την εικόνα της αλλά πολύ περισσότερο για την ομαλή, σωστή, νόμιμη, ανθρώπινη και δίκαιη λειτουργία της προς όλους !

Δεν κρύβουμε και τιμούμε βέβαια την μεγάλη Συμβολή και Συνεργασία του Γενικού Διευθυντή κυρίου Κοπανάκη για την επίλυση πολλών ζητημάτων για θέματα εργασίας κυρίως, ωστόσο απαιτούμε την δέουσα προσοχή σας προς όλους τους υφισταμένους σας αλλά και σε εσάς τον ίδιο κύριε Πρόεδρε, διότι αυτή που πραγματικά εκτίθεται περισσότερο είναι η ίδια η Επιχείρηση της ΔΕΗ και μετέπειτα εσείς κύριε Πρόεδρε.

Ειδικά μάλιστα τώρα με την πώληση της και για τους λόγους για τους οποίους προτίθεται η Κυβέρνηση να την πουλήσει, φέρνοντας προ των ευθυνών όχι μόνο τους Πολιτικούς που Κυβερνούν και Κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και αυτούς που Διεύθυναν και Διευθύνουν την ίδια την Επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά από την γενική συνέλευση στις 20/5/2014 αποφασίστηκε ομοφώνα να πραγματοποιηθεί προειδοποιητική κινητοποίηση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την παρασκευή 23 /5/2014 καταθέτοντας τα αιτήματα μας.

Απαιτούμε :

1)     Τριετής Μεταβατική Παράταση των Επικουρικών Προσόντων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν με τα συγκεκριμένα Προσόντα Γ΄ και Δ΄ Επικουρίας να εκπαιδευτούν σε σχολεία απογευματινά για να μην χαθεί η Τεχνογνωσία και η Εμπειρία που είναι το πιο σημαντικό για την λειτουργία των ΑΗΣ και των Ορυχείων, αλλά και για να μην αυξηθεί η Ανεργία στην Περιοχή που προσφέρει τα πάντα ακόμα και την ζωή της δεκαετίες τώρα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

2)     Να προστεθεί στα Κριτήρια των Προσλήψεων στα 8μηνα και το Κριτήριο της Μόνιμης Κατοικίας, το οποίο θα έχουν την Ευθύνη να το δίνουν και να το υπογράφουν μόνον οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι οποίοι θα φροντίζουν και θα είναι υπεύθυνοι για την Νομιμότητα κάθε τέτοιου Πιστοποιητικού.
Να προτάσσονται με αυτόν τον τρόπο οι άνεργοι που ζουν και κατοικούν πραγματικά στα χωριά τα οποία γειτνιάζουν και πλήττονται άμεσα από τις πολλαπλές δραστηριότητες της ΔΕΗ, οι οποίες είναι γνωστές όπως και τα αποτελέσματα από αυτές και τα οποία έχουν αναφερθεί και παραπάνω.
Μετά το Κριτήριο της Μόνιμης Κατοικίας να ισχύει το Δημοτικότητας και στην συνέχεια τα κριτήρια των λοιπών ζωνών Εντοπιότητας Β΄, Γ΄, Δ΄ όπως ισχύουν και μέχρι τώρα.

3)     Να σταματήσει η αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα από και σε ΙΚΑ – ΔΕΗ στη διάρκεια του οκταμήνου.

4)     Εξίσωση μισθού του έκτακτου προσωπικού με το μισθό του μόνιμου προσωπικού βάση Προσόντων και Πόστων Εργασίας, γιατί καλύπτουν θέσεις σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Σταθμού όπως και το Μόνιμο Προσωπικό και είναι άδικο για τα Εργασιακά αλλά και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

5)     Την αναδρομική καταβολή του επιδόματος γάμου στους Εργαζόμενους με 8μηνη Σύμβαση από 01 – 10 – 2013 που παράνομα δεν καταβάλλεται ενώ πληρώνεται κανονικά στο μόνιμο προσωπικό.

6)     Κατάργηση των ορίων ηλικίας κάτω και άνω των 25 ετών στην Μισθοδοσία και εξίσου ανταμοιβή προς όλους τους Εργαζόμενους που εργάζονται σε ίδια Πόστα, όπου και εδώ είναι άδικο για τα Εργασιακά αλλά και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

7)     Να πραγματοποιήσει ή να χρηματοδοτήσει άμεσα η ΔΕΗ Μελέτη Βιωσιμότητας, Επιδημιολογική Μελέτη και Περιβαλλοντική Μελέτη για την Περιοχή και τα χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτήν.
Δεν μπορεί να πραγματοποιεί και να χρηματοδοτεί άλλες Μελέτες π.χ. Αρδευτικών Έργων και να μην πραγματοποιεί αυτές που άμεσα την ενδιαφέρουν και που πρωτίστως φέρει την ευθύνη για αυτές και τις Συνέπειες τους. Έτσι ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι τι τους περιμένει και ανάλογα να προσαρμοστούν και να πάρουν τα μέτρα τους σχεδιάζοντας ανάλογα το μέλλον τους και την ζωή τους.

8)     Έλεγχος Εργολάβων ως προς τις Προσλήψεις που πραγματοποιούν, στην Ασφάλεια των Μέτρων Εργασίας, τις μισθοδοσίες τους και τις καθυστερήσεις σε αυτές.

9)     Άμεση Πρόσληψη Επιτυχόντων Διαγωνισμών Προκηρύξεων 2007 & 2008 Μόνιμου Προσωπικού.

10)        Αύξηση θέσεων οκταμήνων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στο τρέχον έτος 2014 με 50 επιπλέον Θέσεις Εργασίας για τον Οκτώβριο πέρα από αυτές που υπολείπονται για τις Προσλήψεις του Αυγούστου.(50 επιπλέον από την μη Τήρηση της Συμφωνίας η οποία  πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή κύριο Κοπανάκη για την αύξηση των θέσεων Εργασίας με 8μηνη Σύμβαση για το έτος 2013 σε 150, από τις οποίες υπολείπονται άλλες 25 και δεν έχουν προκηρυχτεί για λόγους που δεν γνωρίζουμε, συν 25 ακόμα του έτους 2014 έτσι ώστε να γίνουν και φέτος 150).

11)        Αύξηση από το έτος 2015 των 8μηνων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 200 Θέσεις Εργασίας Έκτακτου Προσωπικού.

12)        Καμία Κατάργηση Ειδικοτήτων στα 8μηνα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Κάθε κατάργηση Ειδικοτήτων σημαίνει και μείωση Θέσεων Εργασίας από τα 8μηνα που σημαίνει αναπλήρωση τους με τους γνωστούς Εργολάβους.
Να συμπεριλαμβάνονται όλες οι Ειδικότητες με τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε ο Σταθμός και είναι : Μηχανοτεχνίτες, Τεχνίτες Ορυχείων, Συγκολλητές, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγοί, Μάγειρες, Ηλεκτρολόγοι, Τεχνίτες Εργαλειομηχανών (Τορναδόροι), Οικοδόμοι, Χημικοί – Κατεργασίας Ύδατος,  Μανουβραδόροι κλπ.).

13)           Ενσωμάτωση Νέων Ειδικοτήτων με 8μηνη Σύμβαση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Έτσι ώστε να μην δοθούν για άλλη μια φορά Πόστα Μόνιμων & Έκτακτων Εργαζομένων σε Εργολάβους και αυτά είναι τα εξής : Δ.Ε Διοικητικό Προσωπικό, Δ.Ε. Φύλακες, Εργάτες, συγκαταλέγοντας σε αυτές τις Ειδικότητες και αυτές οι Θέσεις στις οποίες  εργάζονται όσοι προσλαμβάνονταν με την Γ΄ και Δ΄ Επικουρία π.χ. : Βοηθοί Εφαρμοστές, Βοηθοί Φόρτωσης Λιγνίτη, Βοηθοί Λιπαντές, Βοηθοί Πυροσβεστείου, Συνεργείο Διαφυγών, Συνεργείο Τέφρας, Συνεργείο Λιγνίτη, αλλά και Π.Ε. Μηχανικοί, για να μην χρειαστεί να τα πάρουν και αυτά πάλι οι γνωστοί Εργολάβοι.


14)           Επαναφορά Καταργημένων Ειδικοτήτων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. (Χειριστές Μηχανημάτων π.χ. Φορτωτών κλπ, Χημικοί – Κατεργασίας Ύδατος, Μάγειρες).
Μάλιστα ειδικά για τους Χείριστες, εδώ και 2 χρόνια περίπου τα Μηχανήματα του Σταθμού «κάθονται», είναι παροπλισμένα με απλά λόγια, αλλά οι εργασίες που υπάρχουν και οι οποίες είναι να γίνονται με αυτά δίδονται στους γνωστούς Εργολάβους.
Έτσι η ΔΕΗ ζημιώνεται τριπλά μιας και τα Μηχανήματα τα οποία διαθέτει και αγόρασε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πρώτον δεν χρησιμοποιούνται και δεύτερον «καταστρέφονται» από την μη χρήση τους, αλλά και τρίτον η ΔΕΗ πληρώνει Εργολάβους (με τα γνωστά προβλήματα) για να κάνουν τις Εργασίες που η ίδια θα μπορούσε να εκτελεί.

15)    Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις για κάθε ειδικότητα να επαρκούν για τις ανάγκες λειτουργίας όλων των Πόστων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
(π.χ. Αύξηση στους Οικοδόμους σε 10 τον χρόνο και όχι σε 2 – 3 τον χρόνο και κάλυψη των υπόλοιπων θέσεων από Εργολάβους)

16)   Καμία Μείωση στις Θέσεις των 2μηνών Συμβάσεων Εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αλλά Αύξηση των Θέσεων αυτών και Τήρηση των Δίκαιων και Αξιοκρατικών Κριτηρίων Πρόσληψης σε αυτά.

17)   Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού τουλάχιστον 250 θέσεων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου καθώς και στα υπόλοιπα ΑΗΣ και Ορυχεία, κάτι που έχει ανάγκη η Επιχείρηση, σταματώντας τις Εργολαβίες και τον κίνδυνο να χαθεί η Τεχνογνωσία και η Εργασιακή Εμπειρία και συνέχεια και έχοντας ως αποτέλεσμα και λόγο του λιγοστού και κουρασμένου προσωπικού από τις υπερωρίες, αλλά και της μη εξειδίκευσης και εξοικείωσης με τους χώρους Εργασίας και την Εργασία, πολλά ατυχήματα και δυστυχώς και πάρα πολλά θανατηφόρα.

18)   Κατάργηση Ορίου Ηλικίας στους Διαγωνισμούς για το Μόνιμο Προσωπικό ή προσαύξηση των χρονών προϋπηρεσίας στα ανωτέρα όρια των προσλήψεων.

19)   Αύξηση Θέσεων Εργασίας Έκτακτου Προσωπικού 8μηνων και 2μήνων σε όλα τα ΑΗΣ και στα Ορυχεία.

20)   Διατήρηση όλων των Ειδικοτήτων σε όλα τα ΑΗΣ και τα Ορυχεία.
            (Προσαρμογή Νέων Ειδικοτήτων όπου είναι απαραίτητο).
            Να μην δίδεται καμία ειδικότητα – θέση Εργασίας στους γνωστούς Εργολάβους

21)   Αυστηρός Έλεγχος και Τήρηση Αξιοκρατικών Κριτηρίων σε όλες τις κατηγορίες των Προσλήψεων.

22)   Αποκατάσταση Ορυχείων.

23)   Θερμοκηπιακά Πάρκα για τους Αγρότες.
(Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια).

24)   Αρδευτικά Έργα. Μελέτες – Κατασκευές στις πληττόμενες περιοχές.
Οι δραστηριότητες της ΔΕΗ και ειδικότερα των Ορυχείων έχουν καταστρέψει των Υδροφόρο Ορίζοντα με μη αναστρέψιμες καταστάσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νερό για τις εναπομείναντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. (πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την ΔΕΗ στα Καμβούνια ύψους 200.000 Ε).

25)   Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης.
Να κατατεθούν Ασφαλιστικά Μέτρα από τους Προέδρους όλων Τοπικών Κοινοτήτων που πλήττονται άμεσα από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, έτσι ώστε να αποδίδεται εκεί που πραγματικά πρέπει να αποδίδεται και όχι γλέντια και πανηγύρια και σε περιοχές στην άλλη άκρη που ουδεμία σχέση έχουν με την ΔΕΗ.
(Οι υπόλοιπες περιοχές εκτός ΔΕΗ να λαμβάνουν το ελάχιστο ποσοστό που τις αναλογεί.)
 Ο Τοπικός Πόρος να αποδίδεται μόνο στις περιοχές που πλήττονται από τις    
 Δραστηριότητες της ΔΕΗ και για έργα όπως προβλέπονται από τον Νόμο έτσι ώστε οι
 κάτοικοι εκεί να ζουν σε αξιοπρεπή επίπεδα και όχι σαν πεταμένοι και ξεχασμένοι και
 υποβαθμισμένοι σε σημεία να μην υπάρχουν.

26)   Συνεχείς κατάβρεξη ταινιόδρομων της τέφρας (και του Λιγνίτη όπου είναι απαραίτητο).
Πάγιο αίτημα των κάτοικων της περιοχής και που δυστυχώς δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μετρά έτσι ώστε να περιοριστεί η μόλυνση στο είδη επιβαρημένο περιβάλλον, κάτι το οποίο μπορεί να επιλυθεί ακόμα και σε μία ημέρα.

27)   Αντικατάσταση των ταινιόδρομων Μεταφοράς Τέφρας με Σωληνωτούς Τροχιοδρόμους.
Έτσι προστατεύεται πραγματικά προπάντων η υγεία των κατοίκων και στην συνέχεια το Περιβάλλον και έτσι τηρούνται αληθινά οι Περιβαλλοντικοί Όροι.

28)   Τηλεθέρμανση σε όλο τον Ελλήσποντο.
Η Τηλεθέρμανση έχει δοθεί 35 χιλιόμετρα μακριά και θα φτάσει στην άλλη άκρη του Νομού και χωριά που απέχουν μόλις 300 μέτρα έως 1000 μέτρα από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να μην έχουν.
Άμεσα να ξεκινήσει στο Δρέπανο που ήδη ο αγωγός περνάει από εκεί.
(Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια).

29)   Να προχωρήσουν και να επισπευτούν οι ενέργειες και οι Διαδικασίες Μετεγκατάστασης της Ακρινής, Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Αγίων Αναργύρων και των υπολοίπων χωριών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε εξέλιξη.

30)    Πλήρης Αποκατάσταση των ήδη μετεγκατεστημένων Οικισμών.
 Π.χ. Νέου Κλείτου και των υπολοίπων. (Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια).

31)   Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στα πληττόμενα χωριά σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια. (είναι όλοι κατεστραμμένοι).



32)   Φωταγώγηση από και προς ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κατά μήκος της Κεντρικής Διασταύρωσης και ειδικότερα στις Διασταυρώσεις προς Ρυάκιο – Άγιο Δημήτριο και Διασταύρωση Τετραλόφου.
Μεγάλος Κίνδυνος Ατυχημάτων λόγο μεγάλης κυκλοφορίας Φορτηγών (τσιμέντου και άλλων), Εταιρειών, Λεωφορείων, Εργολαβικών και Επιβατικών Οχημάτων που σχετίζονται με την ΔΕΗ και των διερχομένων κατοίκων και των δραστηριοτήτων βάσει
των αναγκών τους.

33)   Δενδροφυτεύσεις περιμετρικά των ΑΗΣ και των Δραστηριοτήτων της ΔΕΗ με δέντρα τα οποία έχουν πιο πολλές ικανότητες συγκράτησης τέφρας, Λιγνίτη και σκόνης σε σχέση με άλλα.
Έτσι εκτός από την διπλή ανάσα στο Περιβάλλον (Πράσινο και Περιορισμός ρύπανσης) και οπτικά θα υπάρχει βελτίωση.

34)    Τήρηση όλων των Περιβαλλοντικών Μέτρων από ΑΗΣ και Ορυχεία και σεβασμός στις ανθρώπινες ζωές των χωριών δίπλα από την ΔΕΗ.

35)    Τοποθέτηση Μετρητών Ρύπανσης σε όλα τα χωριά που δραστηριοποιείται η ΔΕΗ σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων.

36)   Αποχετευτικό Ελλησπόντου. (Επιτέλους να γίνει).
(Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια).

37)    Ενημέρωση σχετικά με την Νέα προκήρυξη Μόνιμου Προσωπικού που αναμένεται να βγει(Κριτήρια – Θέσεις).

38)    Ενημέρωση σχετικά με την Μονάδα ΠτολεμαΐδαVκαι οποιοσδήποτε πληροφορίες για ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου IVκαι ΑΗΣ Μελίτης II.

39)   Μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος σε όλες τις Περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΗ και οι οποίες πλήττονται από αυτήν.
(Κοινωνικό πρόσωπο ΔΕΗ)

40)   Μηδενική χρέωση κατά την περίοδο του χειμώνα σε όλα τα χωριά τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και πλήττονται άμεσα από τις πολλαπλές Δραστηριότητες της ΔΕΗ (τουλάχιστον σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων), ή έστω μέχρι να τοποθετηθεί τηλεθέρμανση.
Υπάρχει τρόπος σύμφωνα με πληροφορίες με ειδικό εναλλάκτη να λυθεί το μεγάλο κόστος της θέρμανσης. (Πρόταση Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Καπνοχωρίου).
Έτσι η ΔΕΗ δείχνει τον κοινωνικό της πρόσωπο και τον Χαρακτήρα και όχι με οδηγίες για το πέταγμα του Χαρταετού κάθε Καθαρή Δευτέρα.
(Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια).

41)   Να μην πληρωθούν οι λογαριασμοί νερού στα χωριά όπου η κατανάλωση αφορά την περίοδο όπου το νερό τους ήταν μολυσμένο με το θανατηφόρο εξασθενές χρώμιο.
(Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια).



42)   Να υπάρχει ένα ποσοστό Κυβικών Νερού όπου δεν θα υπάρχει χρέωση καθότι η τέφρα, το κάρβουνο και η σκόνη των Ορυχείων επιβαρύνει στο μέγιστο βαθμό τα χωριά δίπλα στην ΔΕΗ.
(Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια – Κοινωνικό πρόσωπο ΔΕΗ)
Τα ρούχα των μικρών παιδιών δεν τολμούν οι κάτοικοι να τα αφήσουν να στεγνώσουν έξω στον ήλιο και στον αέρα !!!

43)   Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


Παρακαλούμε για τι άμεσες απαντήσεις σας εντός της ερχόμενης εβδομάδας βάσει των οποίων θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για τις επόμενες και περαιτέρω νόμιμες ενέργειες μας.

Η αγανάκτηση μας και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί !!!

Η παρούσα Επιστολή με λιγότερες διευκρινήσεις παραδόθηκε στην Γραμματεία της Διεύθυνσης του Σταθμού του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου το πρωί της Παρασκευής 23 Μαΐου 2014 και με ευθύνη δικιά της από την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 κοινοποιήθηκε στα πρώτα πέντε ονόματα της παρακάτω στήλης της Κοινοποίησης σύμφωνα με όσα μας έχει ενημερώσει.

Ενώ έχει παρέλθει η εβδομάδα που ορίστηκε για να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις, καμία απάντηση δεν εδόθη και από κανέναν αρμόδιο και ούτε από κανέναν κύριο που εστάλει και κοινοποιήθηκε η Επιστολή.

Δεν τιμά κανέναν η αδιαφορία και ιδιαίτερα στελέχη μιας Μεγάλης Επιχείρησης όπως η ΔΕΗ και μάλιστα οι οποίοι είναι υπεύθυνοι τόσο για την σωστή Διοίκηση της, για την ομαλή λειτουργία της αλλά και για τους Εργαζόμενους και τους κατοίκους που η Λειτουργία της ΔΕΗ επιβαρύνει με κάθε τρόπο και μέσο.

Η μη απάντηση σας ήδη σας εκθέτει και προκαλεί.

Αν συνεχιστεί η αδιαφορία σας, η απαξίωση σας και η υποβάθμιση σας προς τους Εργαζόμενους, τους Ανέργους, τους Θεσμικούς και μη Θεσμικούς Φορείς, τους Νέους και τους κατοίκους της περιοχής μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εκθέσει ακόμα πιο πολύ και θα σας φέρει αντιμέτωπους με ότι συνεπάγεται και επακολουθεί όταν κάποιοι πεθαίνουν για να ζουν κάποιοι άλλοι με εσάς διαχειριστές από τον γυάλινο κόσμο σας.

Σας αποτελούμαι εκ νέου την Επιστολή – Υπόμνημα μας με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις και με επιπλέον παραλήπτες έτσι ώστε να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι Αρμόδιοι και οι Υπεύθυνοι.

Σε αναμονή των απαντήσεων και λύσεων σας μέχρι τέλος Ιουνίου στα παραπάνω αιτήματα και προβλήματα μας και τα οποία η ΔΕΗ εδώ και χρόνια προκαλεί με την συμμετοχή των εκάστοτε Διοικήσεων της  και την ανοχή της Πολιτείας !

Το καλοκαίρι έχει μπει ήδη, η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι αποπνικτική  και ο καιρός δείχνει να μην είναι καλοκαιρινός, ευχόμαστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να μην έχει άγριες διαθέσεις.

Προφανώς θα απαντήσετε ότι κάποια από τα παραπάνω αιτήματα δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα δικιά σας, αλλά ούτε και η ΔΕΗ νομιμοποιείται να δραστηριοποιείται σε κατοικήσιμες περιοχές με ακτίνα μικρότερη των 35 χιλιομέτρων και όμως τα σπίτια μας απέχουν από αυτή 300 μέτρα από τους ταινιόδρομους μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη, 500 μέτρα κάτω από τα φουγάρα, 1000 μέτρα από τα βουνά αποθέσεων και 1500 μέτρα από τα Ορυχεία Εξόρυξης.

Οπότε έχετε χρέος και ηθικό και ανθρώπινο λόγο της θέσης σας να φροντίσετε αυτοί οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια.

Δεν μπορείτε να φέρετε πίσω τις ζωές που (μας) ``έχετε πάρει`` αλλά μπορείτε να σταθείτε αντάξιοι των περιστάσεων.

Είμαστε ακόμα εδώ, Ζούμε εδώ, ``Αναπνέουμε`` εδώ, Πεθαίνουμε… εδώ !

Κοινοποίηση :

1) ΥπουργόΠεριβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2) Γενικό Διευθυντή Παραγωγής Κοπανάκη Ιωάννη
3) Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Αγγελόπουλο Γ.
4) Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης Δαμάσκο Γ.
5) Βοηθός Γενικού Διευθυντή οικονομικών Μαυροειδής Π.
6) Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων κυρία Κουμιώτου Ε.
7) Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Παναγιάρη Ε.
8) Βουλευτές Νομού Κοζάνης : Υφυπ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξμης& Τροφίμων Παρασκευά Κουκουλόπουλο, Ουζουνίδου Ευγενία, Ραχήλ Μακρή, Κασαπίδης Γεώργιος
9) Νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Καρυπίδη Θεόδωρο
10) Νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Νομού Κοζάνης Πλακεντά Παναγιώτη
11)Νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Νομού Φλώρινας Μπίρο Στέφανο
12) Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δήμου Κοζάνης Ιωαννίδη Ελευθέριο
13) Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δήμου Εορδαίας Ζαμανίδη Σάββα
14) Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου (Ακρινής Πουτογλίδης Παύλος, Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης, Ρυακίου Τηλεβερίδης Κωνσταντίνος, ΤετραλόφουΔεληγιάνης Αρίσταρχος, Αγίου Χαραλάμπου Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ΒοσκοχωρίουΜαλλίνης Ιωάννης, Πολυμύλου Ταιγανίδης Απόστολος, Αυγής Παπαδημητρίου Χρήστος, Καπνοχωρίου Μισαηλίδης Ηρακλής, Κοιλάδας – ΚίσσαςΤσαουσίδης Κώστας, ΔρεπάνουΤσανακτσίδης Γιώργος)
15) Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δημοτικής Ενότητας Υψηλάντη (Μαυροδενδρίου Αλμασίδης Χρήστος, Ποντοκώμης Μιχαηλίδης Ιωσήφ)
16) Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Περιοχής Εορδαίας (Μαυροπηγής, Προαστείου Κριαρίδης Δημήτρης, Αγίου Χριστοφόρου, Καρυοχωρίου, Σπηλιάς, Εμπορίου ?)
17) Συλλόγους – Σωματεία – Φορείς Περιβάλλοντος & Ανεργίας  (Σύλλογο Περιβάλλοντος Ακρινής, Σύλλογο Νεολαίας & Ανέργων Ακρινής, Σύλλογο Περιβάλλοντος Ποντοκώμης, Σύλλογο Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου, Σύλλογο Περιβάλλοντος Μαυροπηγής, Σωματείο Ανέργων Εορδαίας, Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Εργαζομένων στην Ενέργεια Σ.Ε.Ε.ΕΝ, και λοιπά Σωματεία και Συλλόγους)
18) Εργατικά Κέντρα Κοζάνης – Εορδαίας
19) Σωματεία : Σπάρτακος  – Ένωση – ΕΤΕ ΔΕΗ
20) Νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Νομού Φλώρινας
21)  ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
22) Γ.Σ.Σ.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
e-mail : neoiellispontou1@yahoo.gr


Άγιος Δημήτριος – Ελλήσποντος – Δήμος Κοζάνης – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 2014

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Πληροφορίες :
6973043516    (Κοκκινίδης Αλέξανδρος)
6937200366  (Τριανταφυλλίδης Αγγελής)
6932484556    (Ανδρεάδου Ιωάννα)

 (Σύνολο Σελίδων 12)

Δεν υπάρχουν σχόλια: