Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ : ΓΙΑ ΤΑ 8ΜΗΝΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 8ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΔΕΗ
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας 06 – 08 – 2012 στις 19:00, στην αίθουσα ομιλιών του πρώην Δημαρχείου Ελλησπόντου στο Δ.Δ. Κοιλάδας, η Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης με θέμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των προκηρύξεων για έκτακτο προσωπικό στην ΔΕΗ (8μηνα – 2μηνα).
Στην Συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Ρυακίου Σιαμίδου – Κοτταρίδου Ελένη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Τετραλόφου Δεληγιάννης Αρίσταρχος, ο Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου Ρυακίου, κάτοικοι και Νέοι από διάφορα χωριά της περιοχής του Ελλησπόντου.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου με την συνεργασία και στήριξη όλων των παραπάνω φορέων και κατοίκων για το θέμα της καθυστέρησης.
Επίσης έγινε ενημέρωση των ενεργειών και κινήσεων το τελευταίο διάστημα από όλους όσους έχουν ενδιαφερθεί και παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα (Μακρή Ραχήλ, Σωματείο Εργαζομένων Σπάρτακος, Κασαπίδης Γεώργιος).
Στα πλαίσια της ενημέρωσης αναφέρθηκαν και οι δηλώσεις του Σωματείου Ανέργων & Προστασίας Περιβάλλοντος Πτολεμαΐδας & Εορδαίας (Κριαρίδης) οι οποίοι ανακοίνωσαν και  ημερομηνία Κατάληψης στις 21 Αυγούστου αν συνεχιστεί αυτή η καθυστέρηση πέραν και της 15 Αυγούστου.

Τέλος έγινε ενημέρωση των λόγων της μέχρι τώρα καθυστέρησης, αλλά και το στάδιο που βρίσκονται οι διαδικασίες αυτή την στιγμή για να προκηρυχτούν οι θέσεις των 8μηνων – 2μηνων.
Έτσι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το Γενικό Γραμματέα κύριο Μαθιουδάκη και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής όπου και είχαν κολλήσει μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, έχοντας περάσει πια προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προς το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία και είναι αρμόδια και υπεύθυνα πλέον για την προκήρυξη των θέσεων εποχικού προσωπικού συνολικά στη ΔΕΗ.

Ακολούθησε συζήτηση και υπήρξε έντονη ανησυχία και προβληματισμός για την κατάσταση και τέλος τέθηκαν προτάσεις για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων και για τις περαιτέρω ενέργειες στην συνέχεια.

Αποφασίστηκε ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων με την εξής σειρά :
  1. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης κύριο Μαλούτα Λάζαρο,
  2. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κύριο Δακή Γεώργιο,
  3. Έκτακτη Γενική Συνέλευση σε 10 ημέρες και ανακοίνωση ημερομηνίας Κινητοποιήσεων  και  Συγκεντρώσεων Διαμαρτυρίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου σε περίπτωση που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες προκήρυξης των 8μηνων – 2μηνων Συμβάσεων Εργασίας στην ΔΕΗ.
  4. Στήριξη κινητοποιήσεων άλλων φορέων με σκοπό την προκήρυξη των 8μηνων – 2μηνων.

Τα παραπάνω στηρίζουν οι :

1)      Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης,
2)      Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Ακρινής Πουτογλίδης Παύλος,
3)      Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Ρυακίου Σιαμίδου Κοτταρίδου Ελένη,
4)      Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Τετραλόφου Δεληγιάννης Αρίσταρχος,
5)      Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Καπνοχωρίου Μισαηλίδης Ηρακλής
6)      Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου,
7)      Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου,
8)      Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης,
9)    Νέοι και κάτοικοι από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Ελλησπόντου.
ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ 
ΤΟΜΕΑΣ  ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΤΡΙΤΗ  07 – 08 – 2012  

Δεν υπάρχουν σχόλια: