Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Για πρώτη φορά στην Ιστορία μαζί οι τρεις Ιερές Εικόνες του Πόντου. Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος, Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα


Η εικόνα της Παναγίας Σουμελάς, η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η εικόνα του
Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που διασώθηκαν κατά τον ξεριζωμό των προγόνων μας, μετά την Γενοκτονία και την καταστροφική μανία που διέπραξαν οι Τούρκοι, ανταμώθηκαν μαζί για πρώτη φορά στην Ιστορία σε ένα Προσκύνημα. 

Οι Ιερές Εικόνες συνεόρτασαν μαζί στις 22 & 23 Απριλίου 2018 της Εορτής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι Ημαθίας παρουσία πλήθους Πιστών και Προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 Ο συνεορτασμός έγινε με τις ευλογίες των τριών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, “Κοζάνης και Σερβίων" κ.κ. Παύλου, "Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας” κ.κ.Παντελεήμωνος και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας” κ.κ. Ιωήλ, έπειτα από πρόταση του προέδρου του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Σωματείου Παναγίας Σουμελάς κ. Γεώργιου Τανιμανίδη και του προέδρου του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος κ. Χαράλαμπου Καζαντζίδη.

Επιθυμία των τριών Σωματείων είναι αυτός ο συνεορτασμός να επαναλαμβάνεται σε κάθε αντίστοιχη Εορτή (Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, Παναγίας Σουμελά), έτσι ώστε να αποτελέσει την αφετηρία μιας Ιερής Παράδοσης, που θα προστεθεί στις Ιερές Παραδόσεις που για χιλιετίες φυλάσσονταν στις τρεις συνυπάρχουσες Ιερές Μονές στον Πόντο και τα τελευταία 50-70 χρόνια εδώ στην μητέρα Πατρίδα, στα αντίστοιχα Προσκυνήματα ή υπό ανασύσταση Ιερές Μονές.

Επόμενος συνεορτασμός (αντάμωμα) των Ιερών Εικόνων στον Εορτασμό της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου, στις 23 και 24 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.
Μία κίνηση Ιερή και Συμβολική με ένα πολλαπλό μήνυμα.

Μήνυμα Ενότητας, Αγάπης και Δύναμης για την Ορθοδοξία, για την Πατρίδα μας, για την Μακεδονία και για τον Ποντιακό Ελληνισμό !!!ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ :  Παρασκευή 11–05–2018
Δεν υπάρχουν σχόλια:

γραψτε το email σας αν θελετε να σας ενημερωνουμε