Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χειροτονία του Διακόνου Μακάριου Ανδρεάδη & η Ακολουθία της Μοναχικής Κουράς του Χαράλαμπου Ανδρεάδη

Tετράλοφος Κοζάνης : Χειροτονία του Διακόνου Μακάριου Ανδρεάδη (Φωτογραφίες) 18-03-2017
Με πανηγυρική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε σήμερα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Μακάριου Ανδρεάδη, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχερνών Τετραλόφου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, παρουσία του πνευματικού του, γέροντα Στεφάνου Ηγουμένου της Μονής Δρυοβούνου, πλειάδας κληρικών, πολιτικών, συγγενών και φίλων, που κατέκλυσαν τον περικαλή Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στις πατρικές του προτροπές προς τον π. Μακάριο νεοχειροτονούμενο Πρεσβύτερο της τοπικής μας εκκλησίας σημείωσε μεταξύ άλλων << θα πρέπει να έχεις το γνώρισμα της αγάπης, να προσφέρεσαι και να δίνεσαι, ακόμα και σ’ αυτούς που σε πίκραναν.

Να σε αξιώσει ο Θεός να καταστείς άμεμπτος ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, να δανείζεις τα χέρια σου ανενόχως και ακατακρίτως και να πνεύσει μέσα σου, η πλούσια χάρις του Θεού >>.

Ο π. Μακάριος είναι 43 ετών και θα υπηρετεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχερνών Τετραλόφου.
Είναι επίσης διοικητικός υπάλληλος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου και θα συνεχίσει να εργάζεται παράλληλα με τις ιερατικές υποχρεώσεις του.

Φωτογραφίες – Κείμενο από το προσωπικό προφίλ στο facebook της δημοσιογράφου Κατερίνας Μαρκοπούλου
18 Μαρτίου 2017 - 11:56 ΜΜ

Eξωκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Νικόπολη: Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, η ακολουθία της μοναχικής κουράς, του Χαράλαμπου Ανδρεάδη (Φωτογραφίες) 23-02-2017

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, στο εξωκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Νικόπολη, τελέστηκε η ακολουθία της μοναχικής κουράς, του Χαράλαμπου Ανδρεάδη, από τον Τετράλοφο Κοζάνης, Διοικητικού Υπαλλήλου του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Γέροντα Στεφάνου.

Μετά την ψαλμωδία των «διατεταγµένων απολυτικίων», ο Δεςπότης κατήχισε τον µέλλοντα µοναχό διαβάζοντας την ευχή «Άνοιξον τα της καρδίας σου ώτα, Αδελφέ,…».
Ακολούθησαν ερωταποκρίσεις ανάµεσα στον Μητροπολίτη κ. Παύλο και τον υποψήφιο που βεβαίωσαν την εκούσια προσέλευσή του στη µοναχική πολιτεία : «Ναι, του Θεού συνεργούντος µοι…».
Μετά το τέλος αυτής της στιχοµυθίας, ο Δέσποτας έδωσε ευχή ζητώντας τη βοήθεια του Θεού για τον κειρόµενο µοναχό.

Ακολούθησε η εκφώνηση του ονόµατος του µοναχού.
»Αποφάσισα να σε ονομάσω Μακάριο σημείωσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης γιατί ένιωσα μια εσωτερική χαρά στη σκέψη της μοναχικής βάπτισής Σου»
Τότε τρεις φορές έδωσε στον κειρόµενο µοναχό το ψαλίδι της κουράς του και ο Μακάριος άλλες τρεις αντίστοιχα … 

Ο Δέσποτας έκοψε την κόµη του γονυκλινή Μοναχού στο όνοµα της Αγίας Τριάδος, ενώ οι χοροί έψαλλαν τρεις φορές το «Κύριε Ελέησον». …

Εντωμεταξύ την Κυριακή (26-03-2017) το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Κοζάνης ο Μοναχός Μακάριος θα χειροτονηθεί σε Διάκονο.

Aπό το facebook της δημοσιογράφου Κατερίνας Μαρκοπούλου
25 Φεβρουαρίου 2017 - 12:29 ΠΜ
ΠΗΓΗ : http://kozan.gr/archives/20392

Αναδημοσίευση Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: