Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ – ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ


Με αφορμή τα όσα ακούγονται, λέγονται και γράφονται όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία τρία (3) χρόνια όπου με ακόμα πιο έντονο τρόπο και φανατισμό, που όσο πάει και αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, για την κατάργηση των Θρησκευτικών – Εθνικών μας Συμβόλων, την κατάργηση του Εκκλησιασμού των μαθητών και της προσευχής στα σχολεία,
αλλά και για την κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών σε αυτά,
παράλληλα με την υποβάθμιση και την απαξίωση που έχει υποστεί το μάθημα αυτό, προσθέτοντας επίσης και το θέμα των παρελάσεων αλλά και των μεταναστών σε ότι αφορά τα σύμβολα αυτά.

Η κατάργηση των Θρησκευτικών μας Συμβόλων από τα Σχολεία, τα Δικαστήρια και γενικότερα από τα Δημόσια Κτίρια ακόμα και από την Σημαία μας αποτελεί μια πράξη ασέβειας προς την Θρησκεία μας, την Ιστορία μας, τις Παραδόσεις μας και ευρύτερα τον Ελληνισμό. Είναι σαν καταργούμε την Ταυτότητα μας.  Η Ταυτότητα μας «καταργείται» μόνο σε περίπτωση απώλειας.Γιατί λοιπόν να επιτρέψουμε να μας επιβάλουν να την χάσουμε πετώντας την ? 
Σε αυτά τα Σύμβολα της Θρησκεία μας οφείλουμε την Ελευθερία μας και την Ύπαρξη μας κατά την περίοδο της κατοχής από τους Τούρκους για 400 χρόνια, αλλά και στις περιόδους όλων των πολέμων εναντίον της Ελλάδας.
Για Αυτά Θυσιάστηκαν και έχυσαν το αίμα τους υπερασπίζοντας Τα οι πρόγονοι μας και εις το όνομα Αυτών πολέμησαν για την Ελευθερία μας σε όλους τους πολέμους.
Η Θρησκεία, η Ιστορία, η Παράδοση και η Ελλάδα είναι κρίκοι σε αλυσίδα.
Αν δεν υπάρχει ένας από αυτούς τους κρίκους δεν μπορούν να υφίστανται και οι άλλοι.
Αν χαθεί κάποιος από αυτούς κινδυνεύουν να χαθούν και άλλοι.                                                           
Η Θρησκεία μας είναι η Πηγή της Ύπαρξης μας, της Ζωής μας της και της Ψυχής μας.               
Από αυτήν πηγάζει η Ιστορία μας, οι Παραδόσεις μας, τα Ήθη και Έθιμα μας, ο σύγχρονος Ελληνισμός. Χάρη σε αυτήν διασώθηκε ο Αρχαίος Πολιτισμός.
Η Θρησκευτική αυτή Πηγή υπηρετεί και τιμά τον Ελληνισμό και την Ιστορία του.
Γιατί λοιπόν  να καταργήσουμε τα Σύμβολα της, καταστρέφοντας έτσι μια αστείρευτη Πηγή που τροφοδοτεί καρποφορώντας στο πέρασμα της όλα τα παραπάνω ?
Γιατί να θέλουμε να στερέψουμε από αυτή την ομορφιά δημιουργώντας ερημιά σε μεγάλη και εύφορη έκταση?
Η Θρησκεία μας αποτελεί μέρος του DNA μας και το DNA δεν αλλάζει παρά μόνο όταν παρέμβεις και σίγουρα δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό αφαιρώντας κάτι υγιές.
Γιατί λοιπόν να μας επιβάλουν να υποβληθούμε σε πειράματα καταργήσεων που μπορεί να μας αλλοιώσουν χαρακτηριστικά και να μας παραμορφώσουν ?                                                             
Αιώνες τώρα η Ορθοδοξία με τα Σύμβολα αυτά της Πίστης των Χριστιανών αποτελεί την Ελπίδα.
Γιατί λοιπόν να στερήσουμε αυτήν την Ελπίδα από το σύνολο του Ελληνικού λάου ?
Γιατί λοιπόν να καταργήσουμε τις πόρτες, τα παράθυρα του σπιτιού μας η πολύ χειρότερα την στέγη του ?
Όπως η στέγη στο σπίτι μας, μας προστατεύει, έτσι και η Θρησκεία μας με τα Σύμβολα της αποτελεί στην πραγματικότητα Σκέπη Προστασίας της Ελλάδος αιώνες τώρα.
Ακόμα και στον καθένα μας προσωπικά και ξεχωριστά αποτελεί πνευματική τροφή και ελπίδα ανακουφίζοντας ανθρώπους υλικά και πνευματικά. Γιατί λοιπόν να αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα ?
Γιατί να καταργήσουμε έστω και συνειδησιακά τη Θεία Δίκη ?
Έχουμε χρέος και ευθύνη να υπερασπίσουμε τα Σύμβολα της Θρησκείας μας, προστατεύοντας έτσι την ίδια την πατρίδα μας που λέγεται Ελλάδα.
Να μην επιτρέψουμε να μας Αφομοιώσουν και να μας Αλλοιώσουν καταργώντας τα Ιστορικά Σύμβολα της Θρησκείας μας διότι θα οδηγηθούμε τελικά σε Αφανισμό.

Οι λαοί που ξεχνούν την Ιστορία τους χάνονται ή είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν. Ευτυχισμένα τα Έθνη που δεν ξεχνούν την ιστορία τους. (π. Αυγουστίνος Καντιώτης)
Η κατάργηση των Συμβόλων της Θρησκείας μας είναι Εθνική Απώλεια.
Είναι Κατάργηση Εθνικής Σημασίας και Συνείδησης.

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ 
ΤΟΜΕΑΣ  ΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΟΜΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)  ΠΕΜΠΤΗ 27  – 09 – 2012  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σχολείο υπάρχει για να προετοιμάζει, διαπαιδαγωγεί, εμπνέει, μορφώνει, δίνει κατευθύνσεις. Κι όλα αυτά με απώτερο σκοπό να γίνουμε Ανθρωποι. Με θεατρικές, μουσικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις "περνάς" στα παιδιά ένα σωρό μηνύματα περί ελευθερίας, αλληλεγγύης, θάρρους, τόλμης, δύναμης και ανθρωπιάς, που κανείς μα κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να με πείσει ότι η παρέλαση θα τους τα περάσει ή θα τους τα εμπνεύσει

Αλέξανδρος Κ. Κοκκινίδης είπε...

Με θεατρικές, μουσικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις μόνο μηνύματα περί περί ελευθερίας, αλληλεγγύης, θάρρους, τόλμης, δύναμης και ανθρωπιάς δεν "περνάς" στα παιδιά !!! Και μιλάω για τις μουσικές παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις όπου τα κοριτσάκια των 12 έως 17 ετών (εφηβεία) με μικροκαμομένα μπλουζάκια και φουστανάκια κοντά και αερικά όπου φαίνονται τα στήθη (?) τα μπούτια και τα βρακιά τους, αν τους τα έμαθαν να τα φοράνε πια (τα βρακιά εννοώ)και τα οποία χορεύουν σε ξένους συνήθως ρυθμούς σεξ, μόνο τα παραπάνω μηνύματα δεν περνάς !!!
Μυνήματα περί Ελευθερίας σε ασύστολο γυμνισμό, σε επιδειξιομανία και σε ωραιοπάθεια και καμία διαφορετικότητα αφού όλα τα παιδιά είναι με το ίδιο σύνολο ντυσίματος, άρα όλοι είμαστε ίδιοι οπότε δεν χρειάζεται να έχουμε ντροπή και σεβασμό !!!
Το ίδιο και με τα αγόρια όπου και αυτά ακολουθούν το ίδιο μοτίβο της απελευθέρωσης της ασυνειδησίας !!!!
Η απελευθέρωση της ξεφτείλας με το περιτύλιγμα της "δημοκρατίας" και της "προόδου" του μέλλοντος.
Ή αλλιώς Αμερικανοποίηση !
Αν όμως μιλάς για χορευτικές εκδηλώσεις και μουσικές παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα ιστορικά τότε ναι έχεις απόλυτο δίκιο !!!!!
Όσο για τις θεατρικές παραστάσεις αν είναι από αυτές που διδάσκουν την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας θα συμφωνήσω αλλά αν είναι τα μεταμοντέρνα προοδουτικά σενάρια περί συκοφαντείας των Ηρώων και της Ιστορίας μας στην σημερινή τους εκδοχή μόνο εμπνευσμένα δεν είναι αλλά αρρωστημένα άρα δεν δεν πρόκειται να εμνευστούν αλλά να αρρωστήσουν !!!
Νομίζω ότι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας όσον αφορά τις κατευθύνσεις με βάση αυτά και σε αυτά δεν βρίσκεις ούτε Ανθρωπιά ούτε και κάτι από όλα τα παραπάνω που έγραψες !
Περισότερο με εκπορνοποίηση και αποχαύνοση των επόμενων γενναιών μοιάζει παρά με οτιδήποτε άλλο !!!
Τώρα σε όλα αυτά οι παρελάσεις χαλάνε την σούπα ή είναι κάτι άλλο πιο βαθύ και σκοτεινό ????