Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Α΄ Προβολή «ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ» 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Α΄ Προβολή «ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ» (EXPROPRIATION)  
14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και ο Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου,παραβρέθηκαν την Δευτέρα 1203-2012 στην Α΄ Προβολή του Ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ (EXPROPRIATION),στα πλαίσια της συμμετοχής του στο 14ο  Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2012.


Παρόν στην προβολή πολλοί εκπρόσωποι και φορείς από Μαυροπηγή και Ποντοκώμη, καθώς και κάτοικοι από τον Ελλήσποντο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, με ορισμένους από τους παραπάνω να  συμμετέχουν στο Ντοκιμαντέρ.


Το Ντοκιμαντέρ έχει θέμα τις συνέπειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία, ερευνώντας παράλληλα και τις ευθύνες της ΔΕΗ, του κράτους, των τοπικών αρχών, αλλά και τις δικές μας ως καταναλωτές…

Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη όπως επίσης πολύ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό και κατά την διάρκεια της προβολής αλλά και πολύ περισσότερο μετά το τέλος της όπου ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ κοινού, σκηνοθέτη, φορέων και των κατοίκων της περιοχής που αφορούσε το Ντοκιμαντέρ.
Επίσης έγιναν πολλές ερωτήσεις για το περιεχόμενο και το θέμα του Ντοκιμαντέρ, τόσο διευκρινιστικές όσο και καυστικές για την τραγική και μη αναστρέψιμη όπως όλα δείχνουν κατάσταση που υφίσταται στην Δυτική Μακεδονία από την ΔΕΗ και τις ανεξέλεγκτες και απάνθρωπες δραστηριότητες της, με την εξόρυξη την μεταφορά και την καύση του λιγνίτη.
Μια κατάσταση χωρίς στην ουσία πραγματικά ανταποδοτικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τες και χωρίς σεβασμό προς την Υγεία και την Ζωή των κατοίκων και το Περιβάλλον, σε αντίθεση με όσα διαφημίζει η ίδια για ανάπτυξη, αποκατάσταση και προστασία και με τα πιο σημαντικά, την απουσία ανάληψης των ευθυνών της και την κοροϊδία της ίδιας και της Πολιτείας ταυτόχρονα !!!

Το Ντοκιμαντέρ προκάλεσε αίσθηση και αγανάκτηση όχι μόνο στους θεατές που το παρακολούθησαν χωρίς να γνωρίζουν το θέμα και την περιοχή όπου αναφέρεται αλλά ακόμα και στους ίδιους τους πρωταγωνιστές του Ντοκιμαντέρ και τους κατοίκους που κατάγονται από τις περιοχές όπου έγιναν τα γυρίσματα !

Το νέο ντοκιμαντέρ της SPiRTO PRODUCTIONS, παραγωγής 2012, και το οποίο συμμετέχει στα βραβεία του Φεστιβάλ, θα προβληθεί και την Κυριακή 18 – 03 – 2012 στης 20 : 00 μ.μ. στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα (Αποθήκη Δ΄, Λιμάνι).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης ήταν από τους βασικούς συνεργάτες του σκηνοθέτη και δημιουργού του Ντοκιμαντέρ Μάνου Παπαδάκη και συμμετείχε βοηθώντας σε όλη την διάρκεια της περιόδου υλοποίησης του (2010 – 2012).

Το trailer του ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση http://vimeo.com/17285765
και στην ιστοσελίδα του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου Κοζάνης http://neoiellispontou.blogspot.com
Και στο facebook : SPiRTO Productions  
Πληροφορίες στο : http://www.spirto.net/index.htm

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ :  ΠΕΜΠΤΗ 15 – 03 – 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

γραψτε το email σας αν θελετε να σας ενημερωνουμε