Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2012

ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2012 ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φωτογραφιες
Ο νεοσύστατος Επιμορφωτικός Λαογραφικός Φυσιολατρικός Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Χαραλάμπου και η Νεολαία του Αγίου Χαραλάμπου σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Χαραλάμπου, την περασμένη Δευτέρα 27 – 02 – 2012 έπειτα από πρόσκληση τους προς όλους τους κατοίκους της περιοχής,
συγκεντρώθηκαν στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ στον Άγιο Χαράλαμπο Ελλησπόντου Κοζάνης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.
Έτσι από πολύ νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα στο χώρο του Αγίου Ραφαήλ διατέθηκε φασολάδα και άλλα νηστίσιμα στους επισκέπτες συνοδευόμενα με τσίπουρο και κρασί.
Εκτός από την νεολαία και τους κατοίκους του χωριού πολύ κόσμος και νέοι από άλλα χωριά επισκέφτηκαν το χώρο παρόλο το χιόνι και το κρύο της ημέρας.
Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στο πέταγμα του χαρταετού για τα μικρά παιδάκια που ήταν εκεί για αυτόν τον λόγο, δεν ήταν αρκετές για να χαλάσουν την απόλαυση της χειμωνιάτικης ομορφιάς της φύσης και του βουνού στον όμορφο χώρο από το εξωκκλήσι και την καλή διάθεση της παρέας όσων βρέθηκαν εκεί.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στα μέσα της χρονιάς του 2011 από νέους και νέες κυρίως του χωριού οι οποίοι με πολύ όρεξη και διάθεση έχουν σκοπό να διατηρήσουν και να διαδώσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους και να κρατήσουν την «ζωντάνια» των νέων και των κάτοικων του χωριού.


ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  :  ΚΥΡΙΑΚΗ  04 – 03 – 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: