Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΕΗ κάνει παρεμπόδιση, παρακώληση και κατάληψη..

Η ΔΕΗ κάνει παρεμπόδιση,παρακώληση και κατάληψη στην ζωή μας,στην ψυχή μας και στην ύπαρξη μας !!

Περίπου 54 κάτοικοι από το Δ.Δ. του Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης οι περισσότεροι, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορούμενο την Πέμπτη 08 – 02 – 2012 με τις κατηγορίες τις παρεμπόδισης, παρακώλησης λειτουργίας και κατάληψης λέει κοινωφελών εγκαταστάσεων.
Ο αριθμός των κατηγορούμενων στο σύνολο τους φτάνουν περίπου τους 150 καθώς εκκρεμούν και αλλά 2 δικαστήρια τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Δηλαδή με λίγα λόγια ένα ολόκληρο χωριό βρίσκεται υπό τεχνηέντως ομηρία αφού κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν κατηγορούμενο !!!

Το μοναδικά «Λάθη» όλων αυτών των ανθρώπων είναι να κατοικούν δίπλα από τις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούνται !
Αυτά που έπρεπε να τους παρέχονται όχι κάνοντας τους χάρη αλλά ως υποχρέωση και χρέος της ΔΕΗ και του κράτους απέναντι στους κατοίκους για την θυσία των ζωών τους στο βωμό της παράγωγης ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας τότε και τώρα του κέρδους.
Μοναδική τους «άδικη» πράξη να περάσουν από τις εικασίες για να τους αποδοθούν τα αυτονόητα στην απαίτηση και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μετά από πάρα πολλές κοροϊδίες και χρόνιες υποσχέσεις.

Και εκτός από το ότι η ΔΕΗ θα έπρεπε να ανταποδίδει στους κατοίκους αυτούς προστασία του περιβάλλοντος, παροχή υπηρεσιών υγείας, αξιοπρεπή ζωή με υποδομές και εργασία, θα έπρεπε και να αντιμετωπίζει κατηγορίες από το 1980, για συνεχόμενη εγκληματική μόλυνση εις βάρος της Υγείας, για καταστροφή του Περιβάλλοντος, για ηχορρύπανση και για κατά συρροή, κατά επανάληψη και κατά εξακολούθηση «ανθρωποκτονιών» προς τους κατοίκους, ασέλγειας προς το Περιβάλλον και όλα αυτά από πρόθεση και με ενδεχόμενο δόλο όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις και να βρίσκεται αυτή τώρα, αν όχι εδώ και χρόνια κατηγορούμενη !!
Επίσης η ΔΕΗ θα έπρεπε να αποζημιώσει στους κατοίκους αυτούς και ψυχική οδύνη για όλα αυτά τα χρόνια που οι κάτοικοι ζουν σε έναν τόπο κρανίου γης, αντικρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια φουγάρα, ορυχεία, ταινιόδρομους, σκόνη, κάρβουνο, τέφρα, βουνά απόθεσης, μολύνοντας το οξυγόνο και τον καθαρό αέρα, εξαφανίζοντας τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης και καταστρέφοντας τις πηγές και τον υδροφόρο ορίζοντα, με την αγοραστική αξία των προϊόντων τους και των οικοπέδων στα χωριά αυτά απαξιωμένη και υποβαθμισμένη στο ελάχιστο και με ένα συνεχόμενο βουητό να αντηχεί και ειδικότερα τις νύχτες να ακούγεται σαν από ταινία τρόμου.
Και το ΤΡΑΓΙΚΌΤΕΡΟ βιώνοντας θανάτους από καρκίνο, καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά, αναπνευστικά προβλήματα, δερματολογικές παθήσεις και όλα αυτά ακόμα και σε μικρά παιδιά και βρέφη, χωρίς διακρίσεις σε ηλικίες και ταυτόχρονα να βιώνουν εκτός από έναν ακόμη ξεριζωμό σκορπίζοντας χωριά και οικογένειες στα 4 σημεία του ορίζοντα, αλλά και έναν ακόμη καταναγκαστικό ψυχολογικό ξεριζωμό !!

Τι ψυχολογία να έχουν οι άνθρωποι αυτοί μετά από όλα αυτά για να συνεχίσουν να ζουν και να προσπαθούν, όταν οι καθημερινότητα τους είναι ένας αληθινός εφιάλτης, όταν τα όνειρα τους έχουν το γκρίζο χρώμα της τέφρας και η ψυχή τους είναι μαύρη σαν το κάρβουνο και όταν η επιβίωση τους είναι ένας αργός θάνατος !!!

Η ΔΕΗ κάνει παρεμπόδιση, παρακώληση και κατάληψη στην ζωή μας, στην υγεία μας, στον τόπο μας, στο περιβάλλον ‘μας’, στην ψυχή μας και στην ύπαρξη μας !!!

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  : 07-02-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

γραψτε το email σας αν θελετε να σας ενημερωνουμε