Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τι συμβαίνει στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ?

Σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Μάιο με τον διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδη Νικόλαο, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, παρουσία του προεδρείου του Συλλόγου Ανέργων και
Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Ρυακίου, του προεδρείου του ΤΟ. ΣΥ. Ν Ελλησπόντου Κοζάνης και νέων της περιοχής, για ενημέρωση σχετικά με θέσεις εργασίας και προσλήψεις στον ΑΗΣ και την ΔΕΗ, διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τις τοπικές κοινωνίες.
Για την όλη κατάσταση που διαμορφώνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Αποστολίδη για νέα προκήρυξη 8μηνης σύμβασης, αλλά και για την πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών 2007 & 2008 του μόνιμου προσωπικού, την ευθύνη φέρει
ο πρόεδρος και η διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα η οποία παίρνει τις αποφάσεις και αυτός απλά τις διαχειρίζεται.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής κύριος Αποστολίδης δήλωσε πως η ΔΕΗ θα κλείσει μέχρι το 2020 και για την μείωση των θέσεων στις 8μηνες συμβάσεις σε 75 θέσεις και μια προκήρυξη τον χρόνο για το 2011 ευθύνεται η Διοίκηση της ΔΕΗ και κανένας άλλος.
Επισημαίνεται πως μέχρι και το 2010 οι θέσεις ανέρχονταν στις 130 περίπου και μοιραζόντουσαν σε 2 προκηρύξεις το χρόνο.
Με βάση αυτήν την κατάσταση δημιουργούνται τεραστία εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα και η ανεργία να αυξάνεται αδικαιολόγητα και απειλητικά!
Η καθυστερημένη προκήρυξη των 8μηνων συμβάσεων το 2010 και 2011, 2 φορές από 2 μήνες και 1 φορά με 4 μήνες από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανέργων της περιοχής και την διάλυση της εδώ και πολλά χρόνια φυσιολογικής ροής προκηρύξεως 8μηνων συμβάσεων και την περιοδική απορρόφηση ανέργων.
Ο διευθυντής δήλωσε πως για αυτήν την καθυστέρηση ευθύνεται και πάλι και για αυτό τον λόγο η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΔΕΗ διότι δεν του έδιναν έγκριση για την προκήρυξη 8μηνων συμβάσεων.
Ίσως ο διευθυντής κύριος Αποστολίδης δεν φρόντιζε έτσι ώστε έγκαιρα να δοθεί η έγκριση και οι προκηρύξεις να ακολουθούν τον εδώ και χρόνια ρυθμό εγκρίσεων και προσλήψεων.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε αυτές τις καθυστερήσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι πως σε κανένα από τα υπόλοιπα ΑΗΣ (Καρδιάς, Πτολεμαΐδας) αλλά και στα Ορυχεία δεν υπήρξε ποτέ καθυστέρηση ή μείωση στον αριθμό των προκηρύξεων ανά έτος αλλά ούτε και μείωση θέσεων και ειδικοτήτων σε τόσο μεγάλο βαθμό !!!
Μόνο στον μεγαλύτερο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος των Βαλκανίων υπήρξαν καθυστερήσεις για εγκρίσεις και μειώσεις θέσεων και ειδικοτήτων και σύμφωνα με τον Διευθυντή την ευθύνη έχει ο πρόεδρος και η Διοίκηση της ΔΕΗ !!!
Παρόλα αυτά στο κενό που μεσολαβούσε για τις εγκρίσεις, τις εργασίες αναλάμβαναν οι γνωστοί εργολάβοι, για τους οποίους οι εγκρίσεις δίνονταν και δίνονται άμεσα και χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.
-
Οι εγκρίσεις από την ΔΕΗ για τα 8μηνα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου καθυστερούν αλλά όχι για τους εργολάβους.


Πρόεδρος Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου : Θεοχάρης Πεχλιβανίδης
Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου Κοζάνης : Αλέξανδρος Κ. Κοκκινίδης
Πρόεδρος Συλ. Ανέργων & Ανάπτυξης Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου : Ηλίας Τεντζογλίδης

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : ΠΕΜΠΤΗ 06 –10 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: