Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ KAI ΡΟΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ & ΡΟΔΑ


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου στην Ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοίου που έγινε το απόγευμα του Σάββατου 27 – 11 – 2010 στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν πολλά θέματα γύρω από την καλλιέργεια, την παραγωγή, την χρήση, τις ιδιότητες και την ιστορία των αρωματικών φυτών ανά τον κόσμο και οι προοπτικές τους στον Νομό Κοζάνης.
Κύριο θέμα και στόχος της ημερίδας η ενημέρωση για την καλλιέργεια των Ρόδων στην περιοχή του Βοίου από τον Συνεταιρισμό και η διάδοση της.
Το θέμα αναπτύχθηκε και αναλύθηκε πολυπλεύρως από Γεωπόνους, Επιστήμονες, Καθηγητές και Σπουδαστές, συνδυάζοντας Γνώση, Εκπαίδευση, Έρευνα και Τεχνογνωσία για την καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων από τα Ρόδα (Ροδέλαιο, Ροδόνερο κ.α.).
Στην προσπάθεια συμμετέχουν τα Τ.Ε.Ι. Λάρισας και Κοζάνης και τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθηνάς.
Το εγχείρημα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά με πολύ σημαντικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα και προοπτικές.
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς αποτελεί μοναδικό φαινόμενο τόσο για τα τοπικά δεδομένα (κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες) oσo και για τα Ελληνικά !
Μια καινοτόμος δράση για τον αγροτικό τομέα της περιοχής και την ανάπτυξη του και όχι μόνο, με διεθνή προοπτική καθώς η συγκεκριμένη καλλιέργεια αφορά και αγγίζει πολλούς τομείς με άπειρες χρήσεις στην Γεωργία, στην Κτηνοτροφία, στην Φαρμακευτική, στην Αρτοζαχαροπλαστική, στην Κοσμετολογία (καλλυντικά – αρώματα), στην Επιστήμη, στην Εκπαίδευση, στο Εμπόριο και στην Επιχειρηματικότητα.
Μια πρωτότυπη ενέργεια και ενδιαφέρουσα πρόταση όπου με την στήριξη της Πολιτείας μπορεί να αποτελέσει μια Επένδυση στην Οικονομία και στην Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας μας.

Σε αναμονή για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ‘‘Το Χρυσό Τριαντάφυλλο’’.

Παρόν στην Ημερίδα εκτός από τον Αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Τσανακτσίδη Γεώργιο και ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κασαπίδης για τον οποίο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και την Ελλάδα γενικότερα !


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : ΤΡΙΤΗ 30–11–2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: