Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (1)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010)
ΘΕΜΑ : ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟ.ΣΥ.Ν.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
Σύμφωνα με την βασική συνιστώσα του νέου πολιτικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για την ουσιαστική ενδυνάμωση των ΤΟ.ΣΥ.Ν με κεντρικούς στόχους :• την ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας του θεσμού (μαζικότητα)
• τη βελτίωση του θεσμικού-νομικού πλαισίου λειτουργίας τους για την αποτελεσματική σχέση τους με τις δημοτικές αρχές, την τοπική κοινωνία των πολιτών, την εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα με τους φορείς και τις οργανώσεις των νέων
• τη διεύρυνση των δυνατοτήτων δράσης τους και την ενθάρρυνση της δυναμικότερης παρέμβασής τους στις τοπικές κοινωνίες
• την παιδαγωγική και επιστημονική τους υποστήριξη
• την υποστήριξη και διάχυση των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Γ.Γ.Ν.Γ σε τοπικό επίπεδο,
Ως πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου μετά και την αποστολή των παρεμβάσεων μας και την αποτίμηση των δράσεων μας στους 2 χρόνους λειτουργιάς του Θεσμού των ΤΟ.ΣΥ.Ν καταθέτω για την Διάγνωση Προβλημάτων και την Διερεύνηση Αναγκών, πως ένα από τα βασικά και ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα του Θεσμού των ΤΟ.ΣΥ.Ν την έλλειψη χρηματοδότησης από κάθε πλευρά.
Για την ενεργό συμμετοχή των Νέων, τόσο στον Θεσμό των ΤΟ.ΣΥ.Ν, αλλά πολύ περισσότερο στην ενεργό συμμετοχή τους σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και τα όποια έχουν άμεση σχέση με αυτούς,
1. Προτείνω για την δημιουργία πρωτοβουλιών από τα ΤΟ.ΣΥ.Ν την υποχρεωτική χρηματοδότηση τους από τους οικείους Δήμους τους καθώς επίσης και από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανά έτος λειτουργίας τους.
2. Επίσης ως πρόταση που μπορεί όντως να αναμορφώσει πλήρως των Θεσμό των ΤΟ.ΣΥ.Ν, να τον ενδυναμώσει ουσιαστικά κάνοντας τον πιο ενεργό, πιο αποτελεσματικό, πραγματικά χρήσιμο και με απόδειξη της συμβολής και παρέμβασης των ΤΟ.ΣΥ.Ν. στα προβλήματα και τα ενδιαφέροντα των Νέων, Προτείνω οι πρόεδροι των ΤΟ.ΣΥ.Ν να έχουν το Δικαίωμα Ψήφου σε όλα τα θέματα στις Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του οικείου Δήμου τους.
Άλλωστε δεν είναι Δημοκρατικό να λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν σχέση με το Μέλλον, ανεξαρτήτως θέματος, και οι Νέοι οι οποίοι είναι το Μέλλον, να μην συμμετέχουν σε αυτές.
Χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις τα ΤΟ.ΣΥ.Ν που ήδη έχουν εισπράξει την αδιαφορία από τους ήδη Θεσμικούς Φορείς θα περιθωριοποιηθούν ακόμα περισσότερο και δεν θα επιτύχουν το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκαν.
Μόνο έτσι ο Θεσμός αυτός των ΤΟ.ΣΥ.Ν θα μπορέσει να έχει Μέλλον και το Αποτέλεσμα της Ενεργός Συμμετοχής των Νέων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ :ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 04-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: