Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΙΜΑ ΑΘΗΝΑ 4-5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΑΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 4 & 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010.
«ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ»
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ελλησπόντου Αλέξανδρος Κ. Κοκκινίδης και ο Διαχειριστής Ιστοσελίδας & Ηλεκτρονικού Τύπου Τριανταφυλλίδης Αγγελής, έπειτα από πρόσκληση παραβρέθηκαν στην Διημερίδα που
διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας και το Δήμο Καλυβίων Θορικού Αττικης, με Σχέδιο Δράσης : Βιοποικιλότητα & Πράσινη Ενέργεια.
Το Συνέδριο έγινε στην Αθήνα 4 & 5 Ιουλίου 2010, με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010, όπου πραγματοποιήθηκε Εθνική Συνάντηση με τη συμμετοχή Νέων από όλη την Ελλάδα καθώς και Εμπειρογνωμόνων στους Τομείς της Κλιματικής Αλλαγής, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Βιοποικιλότητας.
Η θεματική της συνάντησης εργασίας εστιάστηκε στη διερεύνηση της δυνατότητας συνύπαρξης των δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής με τις δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας. Κεντρικός στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των Νέων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν τα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την Προστασία της Άγριας Ζωής σε Τοπικό και Εθνικό επίπεδο.
Το άνοιγμα της Διημερίδας έγινε το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου 2010 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καλυβίων και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση από το Δήμαρχο Καλυβίων στην Οικολογική και Πολιτιστική Ιστορία της περιοχής και ενημέρωση για την Αρχαία Ιστορία της.
Στο τέλος της ξενάγησης έγινε Απελευθέρωση Άγριων Πουλιών από την ΑΝΙΜΑ στο Πάνειο όρος με τρεις γερακίνες και πέντε σταχτάρες (Apus apus) – πετροχελίδονα.
Στη συνέχεια ακολούθησε εκπαιδευτικό εργαστήριο για τις πρώτες βοήθειες σε άγρια ζώα και ενημέρωση για την φροντίδα νεογνών και νεοσσών, μέθοδοι μεταφοράς και άλλα σχετικά.
Επίσης έγινε παρουσίαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ.
Η Διημερίδα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς,με Εισηγήσεις - Παρεμβάσεις Επιστημόνων,Ερευνητών,Εμπειρογνωμόνων, Καθηγητών,Εκπαιδευτικών από Βιολόγους, Δασολόγους, Ορνιθολόγους και Εκπροσώπων - Επικεφαλείς διαφόρων φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα Περιβάλλοντος από ΑΡΚΤΟΥΡΟ, GREENPEACE, WWF, ΑΝΙΜΑ, ΕΛΙΞ (Εθελοντική Εργασία), ΕΛΑΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), Ε.Ο.Ε. (Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία).
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν ΤΟ.ΣΥ.Ν., Σύλλογοι, Οικολογικές Οργανώσεις, Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Μαθητές και άλλοι Φορείς καθώς και ενδιαφερόμενοι από διάφορες πλευρές.

Ισχυρή παρουσία του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου κατά την διάρκεια του Συνεδρίου με τον πρόεδρο να παρεμβαίνει και να καταθέτει προτάσεις, ερωτήσεις και απόψεις σχετικά με το θέμα της Διημερίδας για την Βιοποικιλότητα και την Πράσινη Ενέργεια στο Δήμο Ελλησπόντου αλλά και για τις ευρύτερες περιοχές του Νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας όπου πλήττονται στο μέγιστο βαθμό από τις πολλαπλές δραστηριότητες της ΔΕΗ.


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : 13-07-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: