Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΡΥΠΑΝΣΗ AΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 01-03-09

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από το Σύλλογο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη και μετέπειτα από τα Μ.Μ.Ε. για την αδικαιολόγητη και εγκληματική ρύπανση που υπέστη η περιοχή την Κυριακή 1 Μαρτίου του 2009 από το Α.Η.Σ. Πτολεμαΐδας.
Αρκετές μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα η Δ.Ε.Η. δημοσίευσε συστάσεις και συμβουλές για την ασφάλεια κατά το πέταγμα του

χαρταετού τις οποίες χαρακτήριζε ως « Μήνυμα Κοινωνικής Ευθύνης από τη Δ.Ε.Η Α.Ε. »
Το μήνυμα αυτό μετατράπηκε σε σκοταδισμό στο ξεκίνημα μιας νέας ημέρας, τόσο κοντά και τόσο έντονα που σε έκανε να νιώθεις πραγματικά ότι βιώνεις το αποτέλεσμα μιας καταστροφής της οποίας τα αποτελέσματα έχουν και συνέχεια μελλοντικά δυστυχώς.
Δεν χωράνε συστάσεις και συμβουλές για την ασφάλεια των κατοίκων σε τέτοιου είδους περιστατικά, ειδικά όταν συμβαίνουν αυτά από μέρους της Δ.Ε.Η. σε κοινωνίες που πλήττονται από αυτή έτσι και αλλιώς με πολλούς τρόπους άδικα χρόνια τώρα.
Θα έπρεπε να ερευνηθεί ποια είναι η κοινωνική ευθύνη της Δ.Ε.Η. από αυτό το τραγικό συμβάν και ανάλογα να λειτουργεί σε όλα τα θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, προσφέροντας περισσότερα θετικά στην κοινωνία και όχι βάζοντας τους κατοίκους σε διαδικασίες ανακρίσεων και στέλνοντας τους στα δικαστήρια κατηγορούμενοι όπως του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Αγ. Δημήτριου – Ρυακιού και πρόσφατα της Ακρινής.
Ως κάτοικοι ενός ομοιοπαθούς Δήμου και περιοχής του οποίου το Περιβάλλον και όχι μόνο πλήττεται βάναυσα από τον ίδιο υπεύθυνο (Δ.Ε.Η.), εφιστούμε την προσοχή των αρμόδιων υπεύθυνων για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων από την πλευρά της Δ.Ε.Η.


Δεν υπάρχουν σχόλια: