Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 – 04 – 2010

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 40

ΝΕΑ ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ.

1. Όταν ήδη υπάρχει Απαξίωση, Υποβάθμιση, Αδιαφορία και Μηδενική Ανάπτυξη στα Χωριά–Δημοτικά Διαμερίσματα, με την συνένωση αυτά τα προβλήματα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Με τον «Καποδίστρια» ήδη δημιουργήθηκε μια Απέραντη έκταση δύσκολη να διοικηθεί, με τον «Καλλικράτη» αυτή η έκταση θα γίνει Χαώδης με αποτέλεσμα τα χωριά αυτά να αρχίσουν να σβήνονται από το Διοικητικό Χάρτη, αφού δεν θα υπολογίζονται και δεν θα αντιμετωπίζονται σοβαρά. Οι συνενώσεις θα Συρρικνώσουν τα χωριά συγκεντρώνοντας όλο τον κόσμο στις πόλεις, άρα το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν βοηθάει στην Αποκέντρωση, αντιθέτως την Αποδυναμώνει. Αν με τον «Καποδίστρια» ξεχαστήκαμε με τον «Καλλικράτη» θα χαθούμε. Αν με τον «Καποδίστρια» τα χωριά Περιθωριοποιήθηκαν και Παραγκωνίστηκαν με τον «Καλλικράτη» θα Παρακμάσουν και θα Αφανιστούν. Ο Δήμος Ελλησπόντου είναι μια Αυτόνομη πηγή από μονός του. Με την συνένωση του, «αυτή η πηγή μεταφέρεται κατευθείαν στον ωκεανό χωρίς να τροφοδοτεί αντικειμενικά και δίκαια τα μέρη από οπού διέρχεται και πηγάζει», αφού τον έλεγχο στην ουσία θα τον έχουν άλλοι και άλλοι θα αποφασίζουν για το μέλλον του.

2. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Ο Δήμος Ελλησπόντου μπορεί να παραμείνει Αυτόνομος σαν Ενεργειακός Δήμος, αφού έχει στην «καρδιά» της έκτασης του το μεγαλύτερο εργοστάσιο παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου παράγει το 35% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ο Δήμος Ελλησπόντου Θυσιάζει στην κυριολεξία τα πάντα στην ΔΕΗ, Τροφοδοτεί με Ενεργεία την Ελλάδα, Προσφέρει στην Οικονομία και την Ανάπτυξη της χώρας περισσότερο από κάθε άλλο Δήμο.

3. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Α) Λόγο της διέλευσης της Εγνατίας οδού δια μέσου του Δήμου Ελλησπόντου, με δυο κόμβους εισόδου-εξόδου σε Δρέπανο – Πολύμυλο, ο Δήμος Ελλησπόντου μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο ανάπτυξης και επικοινωνίας από μόνος του σε διάφορους τομείς όπως η γεωργία και η ενέργεια.

Β) Γεωγραφικά τα χωριά έχουν ήδη τεράστια απόσταση μεταξύ τους. Αυτή η απόσταση θα διπλασιαστεί κάνοντας ακόμα χειρότερη την διοίκηση τους, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη τους αλλά και την επικοινωνία τους με την Κεντρική Διοίκηση.

4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Άλλες οι επιπτώσεις της ΔΕΗ στον Ελλήσποντο, άλλες οι υποχρεώσεις της

ΔΕΗ προς τον Ελλήσποντο και άλλες στους υπόλοιπους Δήμους. Στον Δήμο Ελλησπόντου υπάρχει ομοιογένεια των προβλημάτων, ένα κριτήριο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Το Περιβάλλον στον Ελλήσποντο έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά με τις επιπτώσεις σε άλλους Δήμους έκτος ΔΕΗ να είναι σαφώς πιο ελάχιστες ως και ανύπαρκτες. (Ταινιόδρομοι, Ορυχεία, Ηχορύπανση , Σκόνη, Τέφρα).

5. ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ : Στον Δήμο Ελλησπόντου υπάρχουν αυξημένα Κρούσματα Καρδιακών Παθήσεων, Αναπνευστικών Νοσημάτων, Καρκινογενέσεων όλων των μορφών, Εγκεφαλικών Επεισοδίων, Δερματολογικών Αλλεργιών και σαφώς Αυξημένοι Θάνατοι από τις παραπάνω αιτίες και από άλλες Ασθένειες λόγο Δραστηριοτήτων ΔΕΗ. Προσθέτοντας και τον κίνδυνο ατυχήματος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ (Έκρηξη '01, Διαρροή Πετρελαίου ‘09) ο οποίος μπορεί να αποβεί μοιραίος για τους ανθρώπους που ζουν σε ελάχιστη απόσταση από τα εργοστάσια. Τα παραπάνω προβλήματα και ο κίνδυνος είναι μειωμένα σε σχέση με άλλους Δήμους εκτός ΔΕΗ και χρήζουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. (Κέντρο Υγείας Άμεσης Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών και Παθήσεων εντός Δήμου Ελλησπόντου).

6.ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Οι κοινωνίες του Δήμου Ελλησπόντου αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδος, ως Ελληνισμός του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Είναι προσφυγικός λαός με την δικιά του ανεξάρτητη ιστορία που προστέθηκε απλόχερα στην ιστορία της Ελλάδος και δεν μπορεί να ταυτιστεί και να ενωθεί με κάποια άλλη πέρα από αυτήν.

7. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Οι κοινωνίες του Δήμου Ελλησπόντου έχοντας κοινή ιστορία και καταγωγή, με τα δικά τους χαρακτηριστικά και με τις δικές τους ιδιαιτερότητες στις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα τους, δεν μπορούν να ενωθούν και να ταυτιστούν με πολιτισμούς και κοινωνίες με εντελώς διαφορετικές ταυτότητες και ιστορίες, άρα και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που καμία σχέση δεν έχουν αναμεταξύ τους.

8.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Οι οικονομικές αντικειμενικές αξίες των εκτάσεων αλλά και των κτιρίων είναι υποβαθμισμένες σε σχέση με άλλους Δήμους όπου η ΔΕΗ δεν δραστηριοποιείται άμεσα. Προσθέτοντας και την Απαλλοτρίωση των Καλλιεργήσιμων Εκτάσεων Γης (Καταστροφή Υδροφόρου Ορίζοντα) όπου ήταν και το κύριο βιοποριστικό μέσο επιβίωσης των κατοίκων του Δήμου Ελλησπόντου, γεγονός που δεν έγινε σε άλλους Δήμους και δεν πρόκειται να συμβεί αφού δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια της ΔΕΗ. Ένας πολύ σοβαρός λόγος όπου διαφοροποιείται τόσο η ποιότητα ζωής αλλά και το κόστος της που στον Δήμο Ελλησπόντου είναι ένα φαινόμενο πραγματικό, άρα όχι ταύτιση με κοινωνίες με ανώτερη οικονομική δύναμη, υποχρεώνοντας τους κατοίκους σε αυξημένα τέλη (ύδρευσης, καθαριότ.)

9. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Τα Χωριά – Δημοτικά Διαμερίσματα έχουν ήδη τεράστια προβλήματα, με τις συνενώσεις θα προστεθούν στα προβλήματα των άλλων χωριών που δεν είναι τα ίδια με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν και να συνεχίσουν να παραμένουν άλυτα προκαλώντας ακόμα σοβαρότερα και να οδηγήσουν ακόμα και ρήξεις ανάμεσα στις κοινωνίες. Οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο Δήμο έκτος ΔΕΗ. (Ανάπτυξη, Τηλεθέρμανση, Ανεργία, Ατμόσφαιρα).

10. ΠΛΥΘΥΣΜΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Ο πληθυσμός του Δήμου Ελλησπόντου ξεπερνά τους 8.000 κατοίκους, που σημαίνει ότι είναι ήδη πολύ μεγάλος και με οποιαδήποτε συνένωση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες Διοίκησης του. Πιο Μικροί Δήμοι, πιο Ευέλικτοι.

11. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Η εκλογή και η επανεκλογή των νέων Δημάρχων με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» δεν θα έχει άμεση σχέση με την επιτυχή άσκηση της εξουσίας, αλλά θα έχει σχέση με την πολιτική και κομματική τους τοποθέτηση και ταυτότητα. Οι περισσότεροι μέχρι τώρα Δήμαρχοι κρίνονταν και εκλέγονταν σύμφωνα με την προσφορά και το έργο το οποίο παρουσίαζαν στον Δήμο τον οποίο υπηρετούσαν, πολλές φορές χωρίς καμία κομματική υποστήριξη. Με την Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» αυτό δεν θα ισχύει. Οι κοινωνίες θα οδηγηθούν στην κομματικοποίηση ακόμα περισσότερο αναγκαστικά, γυρνώντας πίσω σε άλλες εποχές.

12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ : Στην ουσία το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» είναι κομματικό μέσο κατεύθυνσης των κοινωνιών, περιορίζοντας τις επιλογές τους και την ελεύθερη βούληση τους. Οι Τοπικοί Άρχοντες και η Κεντρική Διοίκηση θα γίνουν πιο Απρόσωπα και πιο Απρόσιτα Θεσμικά όργανα προς τις κοινωνίες.

13. ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ.

14. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν γίνεται καμία σύγκριση ή ταύτιση με κανένα Δημοτικό Διαμέρισμα – Χωριό της Κοζάνης και του Δήμου Ελλησπόντου, άρα δεν μπορεί να γίνει και καμία συνένωση κανενός Δήμου με τον Δήμο Ελλησπόντου. Ο «Καποδίστριας» δεν πέτυχε, σίγουρα ο «Καλλικράτης» θα σφραγίσει αυτή την αποτυχία αυξάνοντας τα Κοινωνικά και Διοικητικά προβλήματα. Ο κόσμος μόλις άρχισε να κατανοεί και να συνειδητοποιεί τη συνέβη με τον «Καποδίστρια», με τον «Καλλικράτη» θα εξαναγκαστεί για άλλη μια φορά να «πληρώσει» αποφάσεις άλλων.

Η καλύτερη λύση θα ήταν καλύτερος και αυστηρότερος έλεγχος στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις με παραδειγματικές Άμεσες τιμωρίες προσώπων και με Νέους ανθρώπους στο «τιμόνι».

{ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜOTIKOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ, Μ.Μ.Ε.}

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ K' ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ:ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΕΝΤΣΟΓΛΙΔΗΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-05-2010)
για συνέχεια πατήστε εδώ -> ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: