Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΩΝ 05-07-2009

Εδώ και αρκετό διάστημα λάβαμε και διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε. την ανοιχτή επιστολή-ερώτηση του Συλλόγου Άνεργων-Ανάπτυξης Άγιου Δημήτριου-Ρυακίου του Δήμου Ελλησπόντου προς την Δ.Ε.Η. (28–01–09).
Η επιστολή αναφερόταν στα προστατευτικά μέσα για την κάλυψη των ταινιόδρομων των ορυχείων της Δ.Ε.Η. και του Α.Η.Σ. Αγ. Δημήτριου. Σύμφωνα με την επιστολή και τους περιβαλλοντικούς όρους οι ταινιόδρομοι θα έπρεπε να πληρούν της όποιες απαραίτητες προϋποθέσεις προστασίας, έτσι ώστε η σκόνη που προέρχεται από αυτές δημιουργώντας ένα ομιχλώδες τοπίο το οποίο μεταφέρεται σε όλη την περιοχή του Ελλησπόντου, να περιορίζεται στο ελάχιστο.
Πράγματι η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η., με εντονότατο και στην κορυφή όλων αυτό της υγείας από την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Η αλήθεια είναι ότι η Δ.Ε.Η. ενώ είχε ξεκινήσει (έστω εικονικά) την κάλυψη των ταινιόδρομων ως ένα σημείο, μάλιστα εν καιρό κινητοποιήσεων του Συλλόγου, ξαφνικά σταμάτησε χωρίς να εξηγήσει κάποιος το λόγο και στη συνέχεια την αφαίρεση των ήδη τοποθετημένων προστατευτικών καλυμμάτων.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Σύλλογο, μας διαβεβαιώνει πως ακόμα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από κανέναν φορέα ούτε και κάποιο ενδιαφέρον από την πλευρά των υπεύθυνων και αρμόδιων για την λύση του προβλήματος και αυτό είναι το πιο σημαντικό και ανησυχητικό της υπόθεσης.
Με νέο έγγραφο από το Σύλλογο που εστάλη στις 07 – 03 – 09 στα γραφεία του Συμβουλίου Νέων για τοποθέτηση επί του θέματος και έπειτα από Δ.Σ. στις
29 – 04 – 09, ομόφωνα το Συμβούλιο Νέων :
Είναι υπέρ της προστατευτικής κάλυψης των ταινιόδρομων άμεσα, ως ελάχιστη λύση σε ένα από τα πολλά προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος από την Δ.Ε.Η.
Όλοι μαζί : Δήμος, αρμόδιοι φορείς, σωματεία, σύλλογοι, Νομαρχία, Περιφέρεια και Δ.Ε.Η. σε συνεργασία, λαμβάνοντας και αλλά μέτρα για ένα καλύτερο περιβάλλον

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 2) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΗ 3)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΜΑΚ., 4)ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, 5)ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 6) ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ, 7)ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: