Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού…
21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Ο ρατσισμός είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο είτε είναι φυλετικός είτε είναι κοινωνικός.
Το φαινόμενο αυτό διαβρώνει τα θεμέλια των κοινωνιών και τις πανανθρώπινες ανθρωπιστικές άξιες του πολιτισμού μας αφού αναιρεί την αξία του ανθρώπου και την αρχή που θέλει όλους τους ανθρώπους ίσους.
Ρατσιστικές ιδέες και τάσεις συχνά βλέπουμε εναντίον των γυναικών, των ναρκομανών, των φορέων του AIDS, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των ομοφυλόφιλων, των οικονομικών μεταναστών, των παχύσαρκων και των οικονομικά ασθενέστερων ανθρώπων.
Ιδιαίτερη έξαρση του φαινομένου παρατηρήθηκε την εποχή που έγιναν μαζικές μετακινήσεις οικονομικών μεταναστών με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση του πνεύματος του ρατσισμού.
Συνέπεια των ρατσιστικών αντιλήψεων είναι άνθρωποι που δέχονται ρατσιστικά σχόλια να μένουν στο περιθώριο, να καταπατιόνται τα δικαιώματα τους, να δυσκολεύονται στην εύρεση εργασίας και κυρίως στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων.
Είναι απαραίτητο λοιπόν και με πρωτοστάτες εμάς τους νέους να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και να αφανίσουμε κάθε ιδέα αναβίωσης του ναζισμού γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και όμοιοι.
Πρέπει να διδάξουμε στην κοινωνία και στην πολιτεία μας αλλά και στις νέες γενιές ότι οι διακρίσεις αυτές είναι εντελώς παράλογες και ανήθικες.


18–03–09

Κατερίνα Χ. Κερδεμελίδου 18 ετών – Δ.Δ. Τετραλόφου
Επιτροπή Τμήματος Περιβάλλοντος
Συμβουλίου Νέων Δήμου Ελλησπόντου

Δεν υπάρχουν σχόλια: