Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε διάστημα δέκα (10) ημερών σε όλη την περιοχή, από την Πτολεμαιδα, στον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη και πρόσφατα στον Δήμο Ελλησπόντου, τα εργοστάσια της Δ.Ε.Η. Α.Ε. το ένα μετά το άλλο « ασελγούν » εις βάρος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.
Διαπράττουν απαράδεκτα τραγικά λάθη και εγκληματικές παραβάσεις μηδενίζοντας κάθε σεβασμό στην υγεία, την ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Το σημαντικό όμως είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να υπάρχει η πραγματική και αντικειμενική ανταπόδοση προς όφελος του περιβάλλοντος και των κοινωνιών που είναι αναγκασμένες να αποδέχονται αυτά τα δεινά.
Διαρροή πετρελαίου (200 τόνοι;) στον Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου με τεράστια ποσότητα να χάνεται και κάποια από αυτή να χύνεται στα κανάλια άρδευσης της Δ.Ε.Η., τα οποία χρησιμοποιούν οι αγρότες για τα ποτίσματα τους στις καλλιέργειες τους.
Πολλά ανησυχητικά ερωτηματικά γεννιούνται από αυτό το συμβάν με τον κίνδυνο πλέον να παραμονεύει από παντού.
Ανησυχητικό είναι και το γεγονός της απουσίας ενημέρωσης ή κάποιας άλλης ενέργειας από πλευράς του Δήμου προς τους κατοίκους και τους αγρότες, όταν όλοι οι υπόλοιποι φορείς έχουν πάρει θέση επί του θέματος έστω και καθυστερημένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: