Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 20 – 08 – 2008

ΘΕΜΑ : ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
Περιοχή Κερασιά Ζωοδόχου Πηγής Δ.Δ.Πολυμύλου

Σύμφωνα με την παρουσίαση και ενημέρωση του υπεύθυνου της εταιρίας < ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ > τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος Ελλησπόντου είναι τα εξής : θα λαμβάνει με βάση την εθνική νομοθεσία το 3 % επί των ακαθάριστων εσόδων της εταιρίας, 10 τουλάχιστον θέσεις εργασίας σταθερής απασχόλησης για 25 χρόνια περίπου με εκπαίδευση στο εξωτερικό και τα μηχανήματα και το προσωπικό για την κατασκευή του έργου που θα διαρκέσει από 8 έως 12 μήνες θα επιλεγούν από το Δήμο Ελλησπόντου εφόσον είναι εφικτό. Επίσης η εταιρία θα προσφέρει και κοινωφελές έργο ( διάνοιξη δρόμων κ.α. )

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ : ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Αναβολή του θέματος ζήτησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 30 – 07- 2008.
Ζητούν τη α) σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου του Πολυμύλου (δεν απάντησε στο σχετικό έγγραφο), β) έλεγχος τοπογραφικών σχεδίων για διάνοιξη λατομείων, γ) περισσότερες θετικές γνωμοδοτήσεις και άλλων υπηρεσιών και δ) επίσκεψη της συγκεκριμένης τοποθεσίας.

Σύμφωνα με το διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή πολιτική μέχρι το 2020 και τις πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύεται και στον πιο δύσπιστο η ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μια επεξεργασμένη και συνεκτική ενεργειακή στρατηγική. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η στρατηγική αυτή θα πρέπει να ενσωματώνει τη νέα ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και τις απαιτήσεις της και να αποτελεί τον οδικό χάρτη για την επίτευξη των στόχων της σε εθνικό επίπεδο.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώθηκε στις 23 – 01 – 2008 και στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής έως και το 2050 και δεν αφορά μόνο την Αιολική Ενέργεια αλλά και άλλους σταθμούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που πρέπει να λειτουργούν το 2020.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ο Δήμος Ελλησπόντου έχει την ευκαιρία και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αν θέλει να είναι παρόν και να παίζει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες ενεργειακές εξελίξεις αλλά και στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καποδίστριας II) που έτσι και αλλιώς θα είναι μονόδρομος.
Επομένως ο Δήμος Ελλησπόντου για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και η Ελλάδα να επιτύχει το δεσμευτικό της ευρωπαϊκό στόχο θα πρέπει Αυτοί που μας Διοικούνε να χαρακτηρίζονται από προνοητικότητα, δυναμικότητα, καινοτομία και αποφασιστικότητα.
Να μην είμαστε δέσμιοι του παρελθόντος και γινόμαστε τροχοπέδη για άλλη μια φορά στα οφέλη και στην ανάπτυξη του τόπου. Να μην παραμείνουμε προσκολλημένοι στα ορυκτά καύσιμα και μείνουμε στο περιθώριο των τεχνολογικών και κοινωνικών εξελίξεων, με τεράστιο οικονομικό, περιβαντολογικό και κοινωνικό κόστος αλλά να στραφούμε με ιδέες και σε άλλες προοπτικές παραγωγής ενέργειας, από Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας, (αιολική, υδροηλεκτρική) μέχρι την κατασκευή και χρήση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, (φωτοβολταική, ηλιοθερμίκη, γεωθερμική, βιομάζα). Έτσι θα υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ο Δήμος Ελλησπόντου θα παραμείνει ενεργειακός με ή χωρίς το λιγνίτη, συνεχίζοντας να έχει την δύναμη να απαιτεί και να μην παραγκωνιστεί και περιθωριοποιηθεί εντελώς.
Με όπλο μας την ενημέρωση και τη γνώση ας προχωρήσουμε δυναμικά, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που μας δίνεται για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη θέση στις μελλοντικές συνενώσεις των Δήμων.
Κάθε αναβολή αποτελεί κακό οιωνό για το μέλλον του τόπου μας.
<< Η ευκαιρία είναι μοναδική, δεν επαναλαμβάνεται και κάθε δισταγμός σημαίνει καταστροφή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για παζαρέματα.>> ( J.M )
Η επιτυχία του αύριο εξαρτάται από τις επιλογές του σήμερα.
Η εξέλιξη δεν μπορεί να περιμένει.
Το Μέλλον δεν καθυστερεί, επειδή κάποιοι σπανέ τα ρολόγια, για να μη βλέπουν ότι ο χρόνος τρέχει.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ… ΕΡΧΕΤΑΙ…
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ;

ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ :
ENERGY POINT
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
( ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 )\

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: