Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το Περιβάλλον αποτελεί έναν από τους βασικούς και αρχικούς κρίκους για την ύπαρξη κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη γη. Και όμως το Περιβάλλον βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης και μαζί του και όλη η αλυσίδα της ζωής.

Η καταστροφή του Περιβάλλοντος έχει ως αποτέλεσμα τη δική μας καταστροφή, (τρύπα του όζοντος, φαινόμενο του θερμοκηπίου).

Ο σεβασμός μας για το Περιβάλλον είναι σεβασμός στην ίδια μας τη ζωή, το μέλλον μας και την ύπαρξη μας.
Ας κάνουμε ότι μπορούμε από το πιο απλό μέχρι και το πιο σημαντικό ο καθένας μας στο βαθμό που μπορεί, π.χ. από το πέταμα ενός χαρτιού όχι στο δρόμο, στο φύτεμα ενός δένδρου,την ανακύκλωση, έως την παραγωγή και χρήση βιομάζας, (βιοκαύσιμα, ανακυκλώσιμες σακούλες), καθώς επίσης και στην χρήση άλλων μορφών ενέργειας που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και είναι πιο φιλικές προς το Περιβάλλον όπως οι Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας, (αιολική, υδροηλεκτρική) και μέχρι την κατασκευή και χρήση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, (φωτοβολταική, θερμική, ηλιακή και γεωθερμική).

Το Περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και περισσότερο εμάς των νέων αφού οι δικές μας δραστηριότητες και επιλογές θα αποφασίσουν για το μέλλον του και θα κρίνουν το δικό μας και την ύπαρξη ζωής.

ΠΡΟΣ:
  • ΣΥΛ.ΑΝΕΡΓΩΝ&ΑΝΑΠΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤ-ΡΥΑΚΙΟΥ
  • ΣΥΛ.ΠΕΡΙΒΑΛ. Δ.ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
  • ΣΥΛ.ΠΕΡΙΒΑΛ.-ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΚΡΙΝΗΣ
  • ΣΥΛ.ΠΕΡΙΒΑΛ. Δ.ΥΨΗΛΑΝΤΗ
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΤΥΠΟ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: