Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Νομικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ομάδα 64 έγκριτων επιστημόνων με Επιστολή της στον σημερινό νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να προχωρήσει στην ακύρωσή της. (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα) & ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ

‘’Η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη’’ υποστηρίζει με αδιάσειστα επιχειρήματα επικαλούμενη 12 λόγους, ομάδα 64 έγκριτων επιστημόνων, νομικών, ιστορικών, διπλωματών, στρατηγών με
Επιστολή της στον σημερινό νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να τη λάβει υπόψη και να προχωρήσει στην ακύρωσή της.
Την Επιστολή ολόκληρη μπορείτε να τη βρείτε και να τη διαβάσετε εδώ:
Για την ιστορία του ζητήματος υπενθυμίζω ουσιαστικές τοποθετήσεις για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να μην είχε συμβεί. Έπρεπε να ταπεινωθεί η Ελλάδα, για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Τα ισχυρά ξένα κέντρα αποφάσεων γίνονται όλο και πιο πιεστικά μπροστά σε ηγεσίες, που είναι έτοιμες στο υποχωρείν και παραχωρείν.
Υπενθυμίζω:
Την ανοικτή Επιστολή προς την (τότε) ΕΟΚ του Οδυσσέα Ελύτη για τη Μακεδονία: ‘’Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας’’. (Ανοικτή Επιστολή στην ΕΟΚ για τη Μακεδονία, Μάρτιος 1992).
Την Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος: ‘’Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Συνόδου, 26-1-2018).
Την Επιστολή των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας, που την απευθύνουν στο σύνολο του πολιτικού μας βίου ως ‘’θερμότατη παράκληση’’: ‘’Μην επικυρώσετε τη συμφωνία (των Πρεσπών), μη θελήσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει δυσμενή ιστορικά τετελεσμένα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας’’. (19-12-2018).
Τη Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια: ‘’Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Μετά από αυτό το μεγάλο ‘’ΝΑΙ’’ του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα’’. (Αθήνα, 12.6.2018, Μίκης Θεοδωράκης).
Την Έκκληση του ακατάβλητου Μίκη Θεοδωράκη στους 300 της Βουλής για την μη επικύρωση της Συμφωνίας: ‘’Μην προχωρήσετε σ’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη’’. (Μίκης Θεοδωράκης, 19-1-2019. ‘’Τα Νέα’’).
‘’Το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας’’ διεπράχθη και μάλιστα από ελληνικά χέρια. Όμως, ουδέν το ανεπανόρθωτον. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστηρίζουν με αδιάσειστα επιχειρήματα επικαλούμενοι 12 λόγους, 64 ‘’έγκριτοι επιστήμονες, νομικοί, ιστορικοί, διπλωμάτες και στρατηγοί’’, είναι (ευτυχώς) άκυρη.
Λοιπόν, καιρός του ποιήσαι.
Ο πολιτικός μας βίος (ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι 300 Έλληνες της Βουλής, οι μη υπογράψαντες παλαιοί και νεοεκλεγέντες όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά, γιατί όχι και οι υπογράψαντες τη Συμφωνία, αφού έλθουν εις εαυτόν) είναι καιρός να σπεύσουν στην ακύρωση, της περιβόητης Συμφωνίας, (του κατά Γιανναρά – και όχι μόνο – ‘’ανοσιουργήματος’’) των Πρεσπών.
Ιδού, λοιπόν, καιρός ευπρόσδεκτος.
17 Ιουλίου. Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας. »Το του Κυρίου Ιησού Χριστού επικαλούμαι όνομα». Είναι τα λόγια της αγίας μάρτυρος Μαρίνας ενώπιον του ηγεμόνα. Με την ομολογία και τη μαρτυρία αυτή πήγε στο μαρτύριο. Το όνομα Ιησούς Χριστός επικαλούνται οι μάρτυρες. Αυτό είναι η ελπίδα και η προσδοκία της σωτηρίας του κόσμου. Το όνομα Ιησούς είναι το »υπέρ παν όνομα». 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
 --------------------------------------------------------

ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της χρονιάς: Άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στην Ελλάδα να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – Ποιο είναι το άρθρο, που δεν πρόσεξε κανείς και που δένει χειροπόδαρα τους «δημίους» της Μακεδονίας μας 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Ειδικό Δικαστήριο κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν όσοι υπογράψουν ή ψηφίσουν το Πρωτόκολλο προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λόγω παραβίασης θεμελιώδους άρθρου της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι πια …Νόμος τους Κράτους και ξαφνικά δένει χειροπόδαρα τους “δημίους” της Μακεδονίας μας!
Και ίσως αυτός να είναι ο κρυφός λόγος που η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην κύρωσή του, ενώ θα έπρεπε, βάση της Συμφωνίας, η κύρωση του Πρωτοκόλλου να γίνει το ίδιο βράδυ με την ψήφιση της Συμφωνίας!
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΙΣ
Είναι αυτό που λέει η παροιμία πως “ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη”! Και φαίνεται πως τον αγαπάει πολύ… Γιατί, όπως θα διαπιστώσουν όλοι, υπάρχει ένα σημείο που δεν πρόσεξε κανείς και αποτελεί “πυρηνική βόμβα”!
Πρόκειται για το Άρθρο 2, παράγραφος 4, εδάφιο β, ii, όπου – πέραν της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια – αναφέρονται ρητά δύο απολύτως δεσμευτικοί όροι, χωρίς τους οποίους απαγορεύεται πλέον δια Νόμου η Ελλάδα να ζητήσει πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά και απαγορεύεται να κυρώσει το Πρωτόκολλο προσχώρησής τους, στη Βουλή των Ελλήνων!
1ος ΟΡΟΣ: ΘΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Ο πρώτος όρος απαιτεί Δημοψήφισμα στα Σκόπια με έκβαση συνάδουσα με την Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή θετικό Δημοψήφισμα με “ΝΑΙ” στη Συμφωνία, από την στιγμή που τα Σκόπια αποφάσισαν την διεξαγωγή του!
Τι έγινε όμως με το Δημοψήφισμα στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου 2018; Τίποτα! Ο λαός μποϋκοτάρησε το Δημοψήφισμα, απείχε συνειδητά για να το βγάλει Άκυρο, όπως ζητούσε όχι μόνο η Αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ιβάνοφ.
Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η συμμετοχή ήταν μόλις 36,89%! Και άρα η αποχή 63,11%! Επί συνόλου εγγεγραμμένων ψηφοφόρων 1.806.336, ψήφισαν μόλις 666.344! Μόλις το 1/3!
Βάση όμως του Άρθρου 73 του Συντάγματος των Σκοπίων, αλλά και του Άρθρου 29 της σχετικής Νομοθεσίας περί Δημοψηφισμάτων, το Δημοψήφισμα είναι Άκυρο, καθώς απαιτείται συμμετοχή πάνω από το μισό του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων!
Άρα, δεν υπάρχει θετικό Δημοψήφισμα! Δεν υπάρχει Δημοψήφισμα με έκβαση συνάδουσα με την Συμφωνία των Πρεσπών! Και επομένως, ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΡΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΣ! Η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί ούτε να ζητήσει πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ούτε να κυρώσει στη Βουλή το Πρωτόκολλο προσχώρησής τους! Τα Σκόπια ΔΕΝ μπορούν να μπούνε στο ΝΑΤΟ!
ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ
Οι βιαστικοί “ξεπουλητάδες” της Μακεδονίας, της μίας και μόνης και αιώνια ελληνικής και περήφανης, έπεσαν μέσα στον λάκκο που μας άνοιξαν! Γιατί, όπως σημειώνουμε και στο προοίμιο, η Συμφωνία αυτή (ασχέτως εάν εμείς δεν την αναγνωρίζουμε) αποτελεί με ευθύνη και ψήφο τους, Νόμο πλέον του κράτους και κάθε παράβασή της είναι παράβαση Νόμου! Έτσι, όποιος πολιτικός προχωρήσει από εδώ και πέρα, προς κύρωση του Πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παραβιάζει Νόμο του Κράτους και κινδυνεύει με Ειδικό Δικαστήριο!
ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ Ο ΟΡΟΣ “ΚΛΕΙΔΙ” ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ
Και κάτι ακόμη! Οι νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΞ (βλέπε Κοτζιάς) είχαν βάλει μέσα στο κείμενο αυτόν και τον επόμενο όρο, ξέρετε γιατί; Για να μην καταπέσει η Συμφωνία στο Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2 – ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ
Διότι, εάν ο Ζάεφ αποφάσιζε Δημοψήφισμα, που το αποφάσισε και την πάτησε, τότε εάν αυτό δεν ήταν έγκυρο και θετικό, η Συμφωνία των Πρεσπών ερχόταν σε αντίθεση με τη θέληση των πολιτών, το Σύνταγμα και τους Νόμους των Σκοπίων, που με το σχετικό άρθρο 29 προβλέπουν Δημοψήφισμα για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που εγκρίνεται, μόνον εάν έχει ψηφίσει η πλειοψηφία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων! Αλλά όπως είδαμε, ψήφισε μόλις το 36,89 % και άρα είναι Άκυρο, όχι μόνο το Δημοψήφισμα, αλλά και η Ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., που ΔΕΝ επιτρέπεται, εάν δεν υπάρξει έγκυρο θετικό Δημοψήφισμα των πολιτών!
Η ερώτηση του Δημοψηφίσματος, με την οποία πήγαν να βάλουν “δυο καρπούζια σε μια μασχάλη”, ήταν “Είστε υπέρ της ένταξης σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” και την Ελλάδα;”!  Δηλαδή, πήγαν να περάσουν και την ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., μαζί με το “Ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να εκπληρωθούν οι όροι του Άρθρου 29 της Νομοθεσίας τους, αλλά απέτυχαν και τα χάνουν τώρα και τα δύο!
Νομοθεσία περί Δημοψηφίσματος Σκοπίων (ΦΕΚ 81/2005 και ΦΕΚ 3/2006), Άρθρο 29:
“1) Η απόφαση για την αλλαγή των συνόρων της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” και η απόφαση για ένταξη και συμμετοχή σε μια ένωση ή κοινότητα με άλλα κράτη, θα υιοθετηθούν σε δημοψήφισμα, εάν η πλειοψηφία του συνολικού αριθμού πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στον Εκλογικό κατάλογο, έχει ψηφίσει στο δημοψήφισμα.
(2) Η απόφαση που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, η οποία εκδόθηκε με δημοψήφισμα, είναι υποχρεωτική”.
ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΑΕΦ
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι όχι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καταπέσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων, αλλά και αυτή η ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., με τον Ζάεφ  πλέον να κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση για παραβίαση και καταπάτηση Νόμων και τον Γκρούεφσκι να επιστρέφει θριαμβευτής και εκδικητής!
Αυτός είναι φαίνεται ο λόγος που σκέφτεται να κάνει πρόωρες Εκλογές μαζί με τις Προεδρικές τον Μάιο 2019 και να στρώσει νέο Δημοψήφισμα (ίσως με τροποποιημένο ερώτημα, επειδή για το ίδιο θέμα Δημοψήφισμα επιτρέπεται μετά από δύο χρόνια) προκειμένου να καταφέρει τον κόσμο να πει “ΝΑΙ”, για να γλιτώσει τις βαριές νομικές συνέπειες των αυθαιρεσιών του…
2ος ΟΡΟΣ: ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Υπάρχει όμως και ο δεύτερος όρος του Άρθρου 2, παράγραφος 4, β.ii, που αφορά την ολοκλήρωση των Συνταγματικών τροποποιήσεων που προβλέπονται στη Συμφωνία. Και στη Συμφωνία προβλέπεται ονοματολογική αλλαγή σε όλα ανεξαιρέτως τα άρθρα του Συντάγματος των Σκοπίων, κατά το άρθρο 1, παράγραφος 12:
Τι έκαναν όμως Σκόπια και Ζάεφ με “βέτο” των 8 πρώην πια Βουλευτών του V”M”RO; Εξαίρεσαν των αλλαγών, αυθαίρετα και παραβατικά, το προκλητικότατο άρθρο 36 του Συντάγματός τους, που φανερώνει ότι το αληθινό όνομα τους είναι “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” σκέτο και η αληθινή ταυτότητά τους “εθνικά” “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ”, ενώ παρέχουν με αυτό το άρθρο κοινωνικό και υγειονομικό άσυλο, σε όλους τους πράκτορές τους, που δρουν υπέρ του “Μακεδονικού” κράτους που φτάνει ως το …Αιγαίο και υπέρ της ξεχωριστής “εθνικής” ταυτότητας του “Μακεδονικού” λαού!
Το προκλητικό αυτό άρθρο, κάνει ακόμη λόγο για “εθνικούς απελευθερωτικούς πολέμους” της “Μακεδονίας”, που σημαίνει όχι μόνο τους Κομιτατζήδες του παλιού καιρού που κατασφαγιάσαν την Μακεδονία, αλλά και τους Κομμουνιστές “συντρόφους” τους, που πολέμησαν για τον διαμελισμό της Ελλάδας και την βίαιη προσάρτηση της ελληνικότατης Μακεδονίας στη Γιουγκοσλαβία!
Το άρθρο 36, παραμένοντας αναλλοίωτο, γκρεμίζει ολόκληρη τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο στο γράμμα, όσο και στο δήθεν “πνεύμα”, που θέλησαν να μας περάσουν στην Ελλάδα!
Η παραμονή του άρθρου 36, καταπατά τον δεύτερο όρο του Άρθρου 2, παρ. 4, β.ii της Συμφωνίας/Νόμου των Πρεσπών! Η Ελλάδα απαγορεύεται ρητά πλέον να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ!
Όποιος λοιπόν προχωρήσει προς Κύρωση του Πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, “οπλίζει” πλέον μια “πυρηνική βόμβα”, που θα εκραγεί στα χέρια του! Και τα δικά του και όλων όσων τον ακολουθήσουν στο χάος και το Ειδικό πιθανόν Δικαστήριο ! Γιατί υπάρχει και Θεός σ΄ αυτόν τον τόπο! Και ίσως με την βοήθειά Του, αποδειχθεί πως υπάρχει και λαός, έτοιμος να μας εμπιστευθεί και να μας ακολουθήσει “στην φωτιά και την δόξα”!
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ»
το Όνομά μας είναι το σπαθί μας
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: