Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Το Σκοπιανό δεν τελειώνει με την ψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών Ν. Λυγερός

Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να το έχει παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο, αλλά το Σκοπιανό δεν τελειώνει με την ψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. 

Πολλοί έχουν ξεχάσει πόσο σημαντικό είναι η υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι μόνο με αυτή ολοκληρώνεται η διαδικασία που επιτρέπει την ενεργοποίηση των τροπολογιών του Συντάγματος των Σκοπίων. 

Πιο συγκεκριμένα μετά την ψήφιση το Προσύμφωνο των Πρεσπών χρειάζεται η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος, έτσι ώστε να γίνει νόμος που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί η ρηματική διακοίνωση εκ μέρους της Ελλάδος στα Σκόπια για να ενημερωθούν για την απόφαση που έχει παρθεί. Μετά η διαδικασία προβλέπει την ενημέρωση των διεθνών οργανισμών, δηλαδή Ηνωμένα Έθνη, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Γιατί η περίπτωση του ΝΑΤΟ από τη στιγμή που θα έχουν ενημερωθεί τα 29 κράτη μέλη του, θα πρέπει να υπογράψουν το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων και στη συνέχεια να σταλεί αντίγραφο προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων. Κατά συνέπεια θα έχουμε εκ νέου μία ψηφοφορία από τους βουλευτές και θα πρέπει αυτοί να πάρουν την απόφαση της εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές και ειδικά στο κυβερνών κόμμα οι οποίοι είναι εναντίον του ΝΑΤΟ και τώρα θα πρέπει να κάνουν μία νέα υπέρβαση και να υπερψηφίσουν αυτό το πρωτόκολλο ενώ τόσα χρόνια, για να μην πούμε για δεκαετίες, λένε ότι το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός της Ελλάδος έτσι θα φανεί η συνοχή της σκέψης τους. 

Έχουμε λοιπόν ένα άλλο μέτρο πίεσης πάνω σε αυτούς τους βουλευτές και θα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να μιλήσουν με ξεκάθαρο τρόπο για αυτό το θέμα, χωρίς να κρύβονται πίσω από κομματικές οδηγίες. Ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: