Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Στη Μακεδονία του παλιού καιρού και ο Μονόλογος για τη Μακεδονία

- Δεν ήξερα ότι υπήρχε τόσο μίσος εναντίον σου... Η μάλλον δεν του είχα δώσει την πρέπουσα σημασία... Μπορεί βέβαια και να μεγάλωσα αλλιώς... Όμως τώρα βλέπω ότι η ίδια ιδεολογία που
κατασπάραξε τα νιάτα μου, προσπαθεί να επιβληθεί στην Ελλάδα κι ότι τα έχει βάλει με σένα Μακεδονία... Χρόνος Αλλά δεν πρόκειται να την αφήσουμε να περάσει. Διότι εμείς που έχουμε ζήσει στο πετσί μας την κόκκινη βαρβαρότητα, θα δείξουμε στους άλλους, στους αθώους τι είναι ικανή να καταστρέψει για να κυριαρχήσει χωρίς όρια πάνω στους ανθρώπους. Όπου κι αν βρίσκεται σπάζει κάθε ρίζα γιατί μισεί το παρελθόν όπου ζει η ιστορία και φοβάται το μέλλον όπου ζει η στρατηγική... Σιωπή Δεν θα κλάψουμε για σένα Μακεδονία, όπως κλάψαμε για τα θύματα της λήθης που έσβησαν οι δικτατορίες διότι δεν θ’ αφήσουμε ούτε στιγμή τον αγώνα ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα. Έχουμε έρθει από παντού για να σε προστατέψουμε και δεν θα παλέψουμε μόνο για να μην περάσει το απαράδεκτο Προσύμφωνο αλλά θα συνεχίσουμε ακόμα και μετά όταν θα έχουν εξαφανιστεί από το πεδίο μάχης λόγω δειλίας, γιατί και τότε θα χρειαστούμε δυνάμεις για να πολεμήσουμε τους χρονοκτόνους που δεν φοβούνται να διαπράξουν ακόμα και το έγκλημα της γενοκτονίας για να αφανίσουν τη μνημοσύνη ενός λαού. Εδώ θα είμαστε Μακεδονία. Αυτό είπε. Και αυτό θα γίνει.



Κείμενα Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου





Στη Μακεδονία του παλιού καιρού

Στη Μακεδονία του παλιού καιρού ζήσαμε πολλά και δύσκολα αλλά ποτέ δεν το βάλαμε κάτω γιατί πάντα ήμασταν με την ιστορία αφού είμαστε λαός του Χρόνου. Έτσι αν τώρα θεωρείς ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα, θυμήσου και τα παλιά. Διότι οι Μακεδονομάχοι δεν είναι μόνο αυτοί που έγραψαν την ιστορία ενός κομματιού του Ελληνισμού είναι και αυτοί που παλεύουν τώρα για το δικαίωμα στην Ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να μας γονατίσει αν δεν το θέλουμε εμείς οι ίδιοι διότι είμαστε του Ελληνισμού κι αν υπάρχουν μερικοί πολιτικοί που δεν έχουν κότσια δεν πειράζει γιατί θα τους σηκώσουμε και θα τους βάλουμε στη θέση τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιληφθούμε ότι τη Μακεδονία την απελευθερώσαμε μετά από αιώνες κατοχής και βαρβαρότητας και δεν το κάναμε για να τη χαρίσουμε χωρίς αγώνα σε οποιοδήποτε που θεωρεί ότι μπορεί να αλλοιώσει την ιστορία και να συμβιβαστεί με το απαράδεκτο. Η Μακεδονία είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Δεν είναι μόνο γεωγραφία. Η Μακεδονία είναι Ελληνισμός και αυτός δεν περιορίζεται από τα σύνορα. Η Μακεδονία του παλιού καιρού είναι και αυτή του μέλλοντος διότι θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά. Ό,τι και να κάνουν οι ραγιάδες, εδώ θα είμαστε για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία.


Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα: Opus of N. Lygeros

Δεν υπάρχουν σχόλια: