Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Το τέλος του Προέδρου της Δημοκρατίας – Γράφει ο Ν. Λυγερός

Όσοι πίστευαν ακόμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας τώρα ξέρουν ότι ήρθε το τέλος του αφού και αυτός δεν αντιστάθηκε και υπέγραψε για να μετατραπεί η ψήφιση σε νόμο της Ελλάδας και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γινόταν, ακόμα κι αν ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν έχει καν υπογράψει τις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων. 

Έτσι ο Πρόεδρος της Ελλάδας όχι μόνο δεν παραιτήθηκε για να πέσει η Κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, αλλά διευκόλυνε την όλη διαδικασία με τη σύμφωνη γνώμη του χωρίς αυτό να αποτελεί μία απογοήτευση σε όλους τους Έλληνες που πίστευαν σε αυτόν, αλλά για τους άλλους είναι απλώς η λογική συνέχεια μιας πορείας με απόκλιση σε σχέση με την στρατηγική της πατρίδας μας.

Φάνηκε τώρα επίσημα ότι ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ότι δικαιολογημένα είχε επιλεχθεί από αυτήν την κυβέρνηση για να παίξει αυτόν τον ρόλο και όχι βέβαια τον ρόλο ενός ηγέτη που πονά και προστατεύει την Ελλάδα. Έτσι δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο που έσωσε την Κύπρο από την επιβολή του Σχεδίου Ανάν μέσω της απόρριψής του. Δεν πειράζει όμως, διότι η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών θα γίνει χωρίς την βοήθεια του Προέδρου και αυτός θα μείνει στην ιστορία ως συνεργάτης μιας βάρβαρης κυβέρνησης που προσπάθησε να πληγώσει τον Ελληνισμό. 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: