Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η επιστροφή της σορού του Κατσίφα – Γράφει ο Νίκος Λυγερός ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ (ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ)

Η επιστροφή μετά από τόσες μέρες της σορού του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες είναι μια νίκη ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας που έκανε ό,τι μπορούσε για να την καθυστερήσει.
Οι αλβανικές αρχές έκαναν τα πάντα για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη εκτέλεση. Πρόκειται για μια απελευθέρωση του νεκρού και τίποτα λιγότερο που πάλευε για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Βέβαια υπάρχουν στην Ελλάδα πολιτικοί που ακόμα δεν ξέρουν τι σημαίνει εθνική μειονότητα λόγω ασχετοσύνης και κάνουν λανθασμένες συγκρίσεις, οι οποίες μπερδεύουν τα πράγματα κι αυτό συμφέρει τις αλβανικές αρχές.

Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο για να καλύψουν το κενό της αντιδράσης της Ελληνικής κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από την ηττοπάθειά της και την υποχωρητικότητά της που σχετίζεται με τις θέσεις που έχει πάρει στο Σκοπιανό.

Ο ηρωισμός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέδειξε ότι πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή κύκλου στη Βόρειο Ήπειρο διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους μας που προστατεύει θεωρητικά το καθεστώς της εθνικής μειονότητας να δέχονται τόσο απαράδεκτα χτυπήματα χωρίς να λέει τίποτα η Ελλάδα επειδή δεν υπάρχει εθνική κυβέρνηση.



Πηγή: e-ptolemeos.gr
http://lygeros.org/articles.php?n=40852&l=gr

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Πηγή http://lygeros.org/articles.php?n=40852&l=gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: