Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αναρτήθηκε η αφίσα της δράσης συνεκπαίδευσης του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής στον Ελλήσποντο Κοζάνης

 Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αναρτήθηκε η αφίσα της δράσης συνεκπαίδευσης του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης -Πεύκης.

Η αδελφοποίηση δύο σχολείων και η συνεκπαίδευση στην πράξη, μία ιδέα, που γεννήθηκε πριν κάποιους μήνες με πρωτεργάτες την πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής κα. Μαρίνα Χαρισοπούλου και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης Πεύκης Γεωργία Χαλαζωνίτου, Θεόδωρου Ρίκκου και Ανθούλα Παπακοσμά υλοποιήθηκε γεμίζοντας τους μαθητές με αυτοεκτίμηση, πλούσιες γνώσεις, εμπειρίες και καλλιεργώντας τη φιλοσοφία και την πρακτική της αποδοχής της διαφορετικότητας του άλλου.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 τα δύο σχολεία τιμήθηκαν με την ανάρτηση της αφίσας για τις δράσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ άλλων σχολείων από όλη την επικράτεια σε μία εκδήλωση που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο: «Σπάζοντας τους φραγμούς στην εκπαίδευση: συνεργατικές δράσεις – καλές παιδαγωγικές πρακτικές». Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο βοηθός συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού Γεώργιος Μόσχος και ο αναπληρωτής πρόεδρος ΕΣΑμεΑ Κωνσταντίνος Χόρτης. Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής κος Κασσιανός ανακοίνωσε ότι θα γίνουν δύο εκδηλώσεις, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη με στόχο να παρουσιαστούν πιο αναλυτικά οι δράσεις συνεκπαίδευσης από τους πρωτεργάτες των δράσεων.

Σημείωση: Το αρχείο pdf είναι η αφίσα, η 1η Εικόνα είναι η εκπαιδευτικός Γεωργία Χαλαζωνίτου στο Υπουργείο Παιδείας και η 3η Εικόνα είναι η Μαρίνα Χαρισοπούλου στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016 στο Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης όπου έγινε η αδελφοποίηση των δύο σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: